Εξ αρχής η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν δύσκολη. Σε μία έδρα αφιλόξενη, με τον Μιλουτίνοφ εμπύρετο στην Αθήνα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που μύριζε αίμα και ήθελε απευθείας να δαγκώσει. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε από την Ρεάλ με 94-78 στο Wizink Center της Μαδρίτης για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έπεσαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης με 11 νίκες και 7 ήττες.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός επιθετικά, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πολύπλευροι επιθετικά και σε φοβερή μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας 21/32 δίποντα και 12/23 τρίποντα, πετυχαίνοντας 94 πόντους, όντας απόλυτα δίκαιοι νικητές. Οι Ερυθρόλευκοι από την μεριά τους είχαν εξίσου καλά στατιστικά (26/45 διποντα και 8/21 τρίποντα) αλλά και 22 ασίστ, σε ένα βράδυ όμως που αμυντικά είχαν φανερά προβλήματα. Κορυφαίος για την Βασίλισσα ο Αντονι Ράντοφλ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον Καμπάτσο και τον Αγιόν να έχουν από 13 και τον Τέιλορ να φτάνει στους 11. Για τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης είχε 12 πόντους και 11 ασίστ, ο Γκος σταμάτησε στους 13 πόντους, ο Μπόγρης στους 12 κάνοντας ρεκόρ καριέρας και ο ΛεΝτέι στους 15, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Πειραιά .

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΗ Η ΡΕΑΛ

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο παρκέ δίχως κανένα απολύτως άγχος. Με τους Γκος, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπόγρη οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν με 3 πόντους (5-8) χάρη σε ασίστ του αρχηγού τους και καλάθι του Έλληνα σέντερ.

Ο Σπανούλης πέτυχε το 8-10 αλλά και το 8-13 με τους Μαδριλένους να πιέζουν και να μειώνουν σε 12-13. Ο Μπόγρης πέτυχε τον έκτο του πόντο και ο Γκος αργότερα το 16-18, σε ένα ματς που παραήταν ανοιχτό και ο ρυθμός έδειχνε επικίνδυνος για την ομάδα του Μπλατ σε μία έδρα που είναι… κατηφορική.

Η Ρεάλ πέρασε μπροστά με τον Τέιλορ έπειτα από τρίποντό του (21-18) με τον Λάσο να χτυπάει στο ποστ και τον Ρέγιες να σκοράρει για το +5 (23-18) των Μαδριλένων. Ο Τίμα σκόραρε από την περιφέρεια για το 23-21 με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 28-23 για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σπανούλης έπαιζε σαν έφηβος, ένα ακόμα τρίποντο του μετά το σκριν του Μπόγρη έφερε το 28-26, με τον Έλληνα σέντερ να σκοράρει και πάλι για το 28-28.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και αυτό «πλήγωσε» την ομάδα του Πειραιά και το αποτέλεσμά της ήταν να πετύχει ένα 5-0 σερί με Ταβάρες και Κοζέρ. Ο Καμπάτσο οδήγησε το ματς στο 35-30 αλλά ο Γκος με το 5ο ομαδικό τρίποντο της ομάδας του έκανε το 35-33, με τον ΛεΝτέι να πετυχαίνει το 6ο! Η Ρεάλ βέβαια είχε τον δαιμόνιο Αργεντίνο να μην σταματάει να σκοράρει, ο Μάντζαρης έδωσε καλάθι πάρε-βάλε στον Λεντέι και αργότερα από τις βολές ο Πρίντεζης έγραψε το 42-39. Χωρίς τον Μιλουτίνοφ στο ματς, η ρακέτα του Ολυμπιακού δεν φόβιζε. Κάθε ντράιβ της Ρεάλ ήταν πόντος, ο Παπανικολάου ήταν στον πάγκο και ο Τόμπκινς από τα 6,75μ έκανε το 47-39 με 4 λεπτά για το ημίχρονο. Ηταν ξεκάθαρο το πρόβλημα στο ζωγραφιστό, ο Τόμπκινς με βολές έδωσε αέρα 10 πόντων στην ομάδα του (51-41). Το επιπλέον πρόβλημα του Ολυμπιακού; Η απίστευτη ευστοχία της Ρεάλ που είχε ήδη 7/11 τρίποντα και 14/17 διποντα με τον Τέιλορ να πετυχαίνει το 54-41. Γκος και Πρίντεζης έκαναν το 54-46, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό του ημιχρόνου στο Wizink Center της Μαδρίτης.

ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν ζεστές στο παρκέ και στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά το πρώτο τρίποντο του Ντεκ, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και μείωσε στο 60-52 με τον Παπανικολάου, την ώρα που ο Πρίντεζης έκανε το 60-54.Το ματς έχασε τον ρυθμό του, οι Ερυθρόλευκοι έφταιγαν για αυτό και το σκορ πήγε στο 62-56, ένα ακόμα τρίποντο του Καμπάτσο ήταν η αιτία του 65-56. Το 67-56 του Ράντολφ, απαντήθηκε από τον Στρέλνιεκς, με τον Αγιόν να πετυχαίνει εκ νέου το +11 (69-58) της Βασίλισσας. Παπανικολάου και Στρέλνιεκς μείωσαν σε 72-63, με τον Ολυμπιακό να καλείται στο τελευταίο δεκάλεπτο να επιστρέψει από το -9.

Ο Μπόγρης κάθε προσπάθεια που του δινόταν την έκανε πόντο και ίσως αυτό να ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για τον Μπλατ σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 7, η Ρεάλ βρέθηκε να περνάει με 11, την ώρα που ο Έλληνας ψηλός σκόραρε για το 76-67 στην Μαδρίτη. Ο Γκος από το τρίποντο διαμόρφωσε το 78-70, όμως και πάλι η Ρεάλ βρήκε σουτ από την περιφέρεια και αυτό ουσιαστικά έγερνε την πλάστιγγα προς το μέρος των γηπεδούχων. Τα δύο τρίποντά της λοιπόν διαμόρφωσαν το 84-72.

Οι Μαδριλένοι συνέχισαν απτόητοι, οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στο ποστ και το παιχνίδι είχε ξεφύγει για τα καλά. Το συγκρότημα του Λάσο είχε επιβληθεί απόλυτα στο παρκέ, αμυντικά η απουσία του Μίλου ηταν φανερότατη και ο Ράντολφ έγραψε το +19 (91-72) από την περιφέρεια.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 91-76 με τον ΛεΝτέι, αλλά η κούραση από το ντέρμπι της Τρίτης με την Μπασκόνια, η γεμάτη φροντ λάιν των Μαδριλένων και η κακή αμυντική του λειτουργία δεν του έδιναν δικαίωμα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Πηγή άρθρου: to10.gr