H ιταλική εφημερίδα Repubblica, αναφέρει ότι θα πραγματοποιούνται αγώνες και τα Σαββατοκύριακα, τουλάχιστον από την φάση νοκ-άουτ ή τα προημιτελικά, με αγώνες πρωταθλήματος και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η μεγαλύτερη ανατροπή που «παίζει» στο τραπέζι της UEFA, είναι ότι η υπόθεση της διανομής... των προσκλήσεων, δεν θα συνδέεται τόσο με τα αποτελέσματα, αλλά όσο με την Ιστορία του συλλόγου αλλά και «ειδικό βάρος» της πόλης.

Συγκεκριμένα θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στις ομάδες αλλά και στις πόλεις στις οποίες θα γίνονται τα παιχνίδια.

Στόχος των σημαντικών αυτών αλλαγών που εξετάζονται για τη διοργάνωση, είναι η βελτίωση του προϊόντος όχι μόνο για τους φιλάθλους, αλλά και από την εμπορική-τηλεοπτική σκοπιά, αυξάνοντας έτσι τον κύκλο εργασιών σε μεμονωμένες χώρες και επίσης στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πάντως δεν είναι μυστικό, ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για ένα νέο Champions League από το 2024. Όχι όμως στην κατεύθυνση μορφής του ΝΒΑ, αλλά σε μια εξέλιξη του σημερινού UCL, αναγνωρίζοντας ισχυρότερα δικαιώματα στους μεγάλους συλλόγους.