Η πρωταθλήτρια των Laser Radial κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς (το δεύτερο της σειράς) όπου συμμετείχαν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου. Από ελληνικής πλευράς οι αθλητές των Laser σημείωσαν τα καλύτερα πλασαρίσματα.

Η Βασιλεία Καραχάλιου ξεκίνησε με μία ποινή που την άφησε αρχικά πολύ πίσω, αλλά, στη συνέχεια, με καλή τακτική σε όλες τις κούρσες, με εξαίρεση την 3η, είχε πλασαρίσματα μέσα στην δεκάδα σε ένα στόλο όπου αγωνίζονταν 59 αθλήτριες. «Η ένταση του αγώνα σου καθορίζει το μέγεθος της δύναμής σου», δήλωσε η πρωταθλήτρια στην «Κ», ελάχιστα λεπτά μετά την απονομή του μεταλλίου.

Στα Radial αγωνίστηκε και η Αθανασία Φακίδη, η οποία πλασαρίστηκε στη 12η θέση. Στα ανδρικά Laser πήρε μέρος ο νεαρός Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος ήρθε 26ος στα 101 σκάφη. Η θέση του θεωρείται πολύ καλή καθώς είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε μία τόσο υψηλού επιπέδου ανδρική διοργάνωση και τα Laser θεωρούνται μία δύσκολη κατηγορία και υπάρχουν πάντα πολλές συμμετοχές.

Στα Finn ο Γιάννης Μιτάκης ήρθε 12ος (οκτώ κούρσες) στα 27 σκάφη. Στα RSX o Βύρων Κοοκκαλάνης πλασαρίστηκε στη 16η θέση και ο 19χρονος Δημήτρης Τσορτανίδης στην 36η στα 54 σκάφη (9 κούρσες). Στη γυναικεία ιστιοσανίδα (8 κούρσες) η Αγγελική Σκαρλάτου ήρθε 35η και η Ιωάννα Σίρτη 41η στις 41.

Στα 470 των ανδρών, οι Ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι φορτώθηκαν και με μία ποινή, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στη 18η θέση και οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός στην 23η, στα 37 σκάφη (εννέα κούρσες).

Στις γυναίκες, οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ήρθαν 22ες στις 28, σε εννέα ιστιοδρομίες.