Και τώρα τρέχουν οι Ερυθρόλευκοι. Σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Ισραήλ με 65-64 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ουσιαστικά σε συνδυασμό με τη νίκη της Εφές επί της Γκραν Κανάρια ξεχνάει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την τύχη στα χέρια τους, ο Σπανούλης προσπάθησε στο τέλος να φέρει το διπλό στον Πειραιά, όμως ο Ουίλμπεκιν έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πληγώνει τη παλιά του ομάδα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος με 16 πόντους, με τον Σπανούλη να φτάνει στους 13 στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οσο για τους νικητές, ο Ταρίκ Μπλακ σταμάτησε στους 19 πόντους, με τον Ουίλμπεκιν να είναι ο παίκτης κλειδί για τους γηπεδούχους με το καλάθι που έδωσε τη νίκη. Ο Πρίντεζης ήταν ο μοιραίος για τους Ερυθρόλευκους, αφού έχασε το τελευταίο καλάθι που έδινε τη νίκη στην ομάδα του μέσα στο Τελ Αβίβ.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός έκανε την τέλεια αρχή στο Τελ Αβίβ. Ο Μπλατ πέρασε τον ΛεΝτέι στο 4 απέναντι στον Ο Μπράιαντ και γρήγορα οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με έξι πόντους (2-8).Ο Γκος ανέλαβε πρωτοβουλίες, διαμόρφωσε το 8-14, όμως Μπλακ και Πάργκο μείωσαν σε 13-14.

Η Μακάμπι πέρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο ούσα πίσω στο σκορ με 2 πόντους, ο Μιλουτίνοφ μετά από ένα τρίλεπτο ανομβρίας των δύο ομάδων έκανε το 14-18, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τα 0/10 τρίποντα και ν έχει σοβαρό πρόβλημα πό την περιφέρεια.

Το δεύτερο φάουλ του Μιλουτίνοφ έφερε τον Μπόγρη στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει 18-22. Ο Γκος παρέμεινε καυτος, πόσταρε και πάλι τον Ουίλμπεκιν με το ημίχρονο να λήγει στο 26-29 από τρίποντο του Στρέλνιεκς.

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Με την έναρξη του ημιχρόνου η Μακάμπι πέρασε μπροστά με καλάθια των Κέιν και Ο Μπράιαντ, ο ΛεΝτέι έδωσε προβάδισμα ξανά και ο Παπανικολάου στη συνέχεια προχώρησε στο 35-37. Η Μακάμπι ξεπέρασε με δύο πόντους 39-37, όμως ο Σπανούλης με ένα σουτ ισοφάρισε και πάλι.

Το παιχνίδι βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα, η Μακάμπι ισοφάρισε με τον Μπλακ, όμως τα νεύρα του έφεραν τεχνική ποινή με τον Στρέλνιεκς πετυχαίνει τη βολή για το 41-42. Ο Ρόλ έκανε το 43-42 από σπόντα με τον Τάιους να σκοράρει στο τέλος του δεκαλέπτου για το 45-42.

Οι Ισραηλινοί προσπέρασαν με 4 πόντους με τρίποντο του Ρολ, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε 1/19 σουτ από τα 6,75μ. Το γκολ φαουλ του Μιλουτίνοφ μείωσε κι άλλο την απόσταση όμως η Μακάμπι και πάλι με τον Ρολ ξέφυγε με 5. Η είσοδος του Σπανούλη έφερε το δικό του τρίποντο για το 54-52 και ο Τουπάν με ένα ακόμα σουτ από την περιφέρεια έκανε το 57-55. Ο Μπλακ ήταν τεράστιο πρόβλημα για τους Ερυθρόλευκους αφού έκανε και το 61-56 μετα από επιθετικό του ριμπάουντ, ο Σπανούλης μείωσε σε 61-58 και σε 63-61 μετά από τρίποντο.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν με νύχια και με δόντια στην άμυνα, κέρδισαν την τελευταία επιθεση και η μπάλα κατέληξε στον αρχηγό. Ο Σπανούλης χτύπησε ξανά από τα 6,75μ με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Ουίλμπεκιν σκόραρε με 4,4 για το τέλος μετά από ζογκλερική του ενέργεια. Με αυτόν τον χρόνο ο Μπλατ είχε σχεδιάσει μία επίθεση, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πρίντεζη, αυτός δεν μπόρεσε να σκοράρει και η Μακάμπι έφυγε με τη νίκη από το γήπεδό της.

Πηγή άρθρου: to10.gr