H ιδέα της αποχώρησης από την ACB Laliga, φαίνεται για την Ρεάλ Μαδρίτης, σαν κάτι περισσότερο από μια πραγματικότητα, όπως αναφέρουν σήμερα τα ισπανικά ΜΜΕ.

Αυτό μάλιστα λένε πως θα συμβεί, εφόσον η ισπανική λίγκα δεν παραδεχτεί ότι οι διαιτητές έκαναν λάθος, μετά τη χρήση του video review, στην φάση που έκρινε τον χθεσινό τελικό, όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε με 94-93 στην παράταση μέσα στην Μαδρίτη.

Η Ρεάλ διαμαρτύρεται ότι ο καλάθι του Τόμιτς δεν έπρεπε να μετρήσει και ότι ο Ράντολφ έκοψε νόμιμα την μπάλα.

O διευθυντής των Μαδριλένων, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ, τόνισε πως εάν δεν δικαιωθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, θα σκεφτεί σοβαρά την αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί έπειτα από δύο τέτοια λάθη σε δύο χρόνια», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Σάντσεθ, αναφερόμενος και σε ένα προ διετίας παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια, στο οποίο η Ρεάλ είχε αδικηθεί στην τελευταία φάση.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει η πεποίθηση ότι συμβαίνει κάτι, που δεν είναι τυχαίο και αφορά τόσο το μπάσκετ, όσο και το ποδόσφαιρο. Σημειώνουν ότι εκτός της Ισπανίας, αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται καλύτερα ή τουλάχιστον πιστεύουν ότι ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις με άλλες ομάδες. Ισχυρίζονται ότι δεν ζητούν τίποτα άλλο από την ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους συλλόγους, κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Υπογραμμίζουν δε, τις επιτυχίες των δύο τμημάτων όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη, κάτι που δείχνει ότι στην Ισπανία αγωνίζονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Στο μπάσκετ η αποχώρηση είναι πολύ πιο εφικτή λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη μια δομή εκτός της FIBA. Η Euroleague είναι ανεξάρτητη. Tα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι πιο περίπλοκα, αλλά η δυσφορία είναι ίδια, όμως σκέφτονται ξανά την δημιουργία μίας Super League.