Χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη, στο τελευταίο ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πλησίασε ξανά στο -7 από τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ κι εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες, έστω και λίγες, για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ απομένουν ακόμη 7 αγωνιστικές για το φινάλε της περιόδου.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο Ελλάδας από την Λαμία, πήρε τον έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό και σιγά-σιγά έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους.

Μετά από κάποιες μικροευκαιρίες στα πρώτα 20 λεπτά με τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Ποντένσε, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο 24΄ με το αυτογκόλ του Στάθη, που προσπάθησε να διώξει υπό την πίεση του Χασάν, στη σέντρα του Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61΄ «άγγιξε» το 2-0, αλλά το σουτ του Κούτρη σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νάτχο, αφύλαχτος στην περιοχή, πλάσαρε πάνω στον Χουάντερσον.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φάνηκε για πρώτη φορά μόλις στο 62ο λεπτό, όταν ο Χέλβε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ στο 70΄, το όγδοο του Χασάν στο εφετινό πρωτάθλημα (ασίστ του Ποντένσε), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος επιθετικός είδε την κεφαλιά του (σε εκτέλεση κόρνερ) να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο και εν συνεχεία στο δεξί δοκάρι, πριν καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του πεσμένου στο έδαφος Χουάντερσον!