Μπαράζ ελέγχων σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης η Αστυνομία, μετά τα θλιβερά περιστατικά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε συνδέσμους του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Αγιο Δημήτριο και Καλλιθέα, ενώ «σαρωτικοί» έλεγχοι έγιναν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Οι Αρχές κάνουν εκτεταμένες έρευνες στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, με την ανεξέλικτη οπαδική βία να έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Οι χουλιγκάνοι προκαλούν τρόμο εντός και εκτός γηπέδων, με αποκορύφωμα την εισβολή 30 και πλέον κουκουλοφόρων το περασμένο Σάββατο στο Παπαστράτειο.

Οι χουλιγκάνοι εισέβαλαν σε παιχνίδι γυναικείου πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γλυφάδα, χτυπώντας γυναικόπαιδα, ΑΜΕΑ και συγγενείς αθλητών. Μια επίθεση, που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένα ακόμα κρούσμα οπαδικής βίας, με χουλιγκάνους να επιτίθονται και να μαχαιρώνουν μια κοπέλα, που είναι οργανωμένη οπαδός αντίπαλης ομάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της ελληνικής Αστυνομίας για τα συνεχόμενα κρούσματα βίας. Ο Βασιλειάδης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας, ενώ οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

πηγή:to10.gr