Η Τσέλσι δίχως να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, επικράτησε με 3-0 της Ντιναμό Κιέβου στο Λονδίνο κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους 8 του Europa League, από το πρώτο παιχνίδι.

Το σκορ για την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι άνοιξε ο Πέδρο στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από καταπληκτική πάσα-τακουνάκι του Ολιβιέ Ζιρού. Οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν την εστία των «μπλε» και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Στο 65ο λεπτό, η Τσέλσι δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα, πήρε αέρα δύο τερμάτων χάρη σε τέρμα του Γουίλιαν, ενώ με τη συμπλήρωση των 90′ έκανε 3 τα τέρματα της, με σκόρερ τον Χάντσον-Οντόι.

Ίδια κατάσταση και για την Νάπολι, η οποία ήταν καταιγιστική στο «Σαν Πάολο» και επικράτησε με 3-0 της Σάλτσμπουργκ.

Οι «παρτενοπέι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατάφεραν μέσα στο πρώτο 20λεπτο να πάρουν προβάδισμα 2 τερμάτων. Ο Μίλικ στο 10′ και ο Ρουίς στο 18′ έκαναν το 2-0 για τους γηπεδούχους, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε το αυτογκόλ του Ονγκουένε στο 58ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά του αγώνα βγήκαν μπροστά προκειμένου να βρουν ένα γκολ, ωστόσο ήταν πολύ αργά.

Πιο αμφίρροπο σε σχέση με τα δύο προαναφερθέντα ζευγάρια, αυτό της Βαλένθια με την Κράσνονταρ, όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «νυχτερίδες» ήταν ανώτερες στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και επικράτησαν με 2-1 της ρωσικής ομάδας, παίρνοντας μικρό προβάδισμα, ενόψει της ρεβάνς την άλλη εβδομάδα στη Ρωσία.

Σκόρερ και των δύο γκολ για τους Ισπανούς ο φοβερός Ροντρίγκο στο 12′ και στο 24′. Για την Κράσνονταρ μείωσε ο Κλάεσον στο 64ο λεπτό, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει από εκείνο το σημείο και έπειτα.

Πηγή άρθρου: to10.gr