Τα γραμματόσημα 500 ημέρες πριν την έναρξη των Ο.Α

Τα εικονογράμματα για κάθε άθλημα, συμπεριλαμβανομένων των πέντε νέων αθλημάτων που θα εμφανιστούν στο Τόκιο 2020, θα εμφανίζονται σε εισιτήρια, τηλεοπτικά γραφικά και χώρους και αποτελούν ένα από τα βασικά οπτικά στοιχεία οποιονδήποτε Ολυμπιακών Αγώνων.

Καράτε, Μπέιζμπολ/Σόφτμπολ, αγωνιστική αναρρίχηση, σέρφινγκ και το σκέιτμπορντ, θα εμφανιστούν στο Tokyo 2020, καθώς οι διοργανωτές στοχεύουν σε νεανικό κοινό.

Όταν το Τόκιο φιλοξένησε τους καλοκαιρινούς Αγώνες το 1964, ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που περιελάμβαναν εικονογράμματα. Έκτοτε εμφανίζονται σε κάθε Αγώνες. Η ιδέα εισήχθη, προκειμένου να καταστήσει όλα τα αθλήματα εύκολα κατανοητά σε όλο τον κόσμο.

«Τα αθλητικά εικονογράμματα χρησιμοποιήθηκαν επίσημα για πρώτη φορά στους Αγώνες του Τόκιο του 1964. Οι σχεδιαστές της Ιαπωνίας δημιούργησαν αυτή τη μεγάλη κληρονομιά», εξήγησε ο σχεδιαστής Μασάκι Χιρομούρα.

«Έχοντας αυτό ως αφετηρία μας, για τους Αγώνες του Τόκιο 2020 θέλαμε έναν πιο σύγχρονο σχεδιασμό, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της απλότητας».

Οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο «τροχόσπιτο» του Τόκιο 2020.

Ένα τροχόσπιτο θα ταξιδέψει στους τρεις νομούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Το τροχόσπιτο θα περιηγηθεί στο Τόκιο πριν κατευθυνθεί προς τα βόρεια προς τις επαρχίες Φουκουσίμα, Μιγιάγκι και Ιβάτε.

Το σόφτμπολ, θα ξεκινήσει στη Φουκουσίμα δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης στις 24 Ιουλίου.

Ακριβώς 500 ημέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διοργανωτές είναι σίγουροι ότι οι προετοιμασίες είναι εντός χρονοδιαγράμματος.

Το νέο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.