Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα που σημαίνει και άμεση αποχώρηση του συλλόγου από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά την κίνηση του Ολυμπιακού να απευθύνει επίσημα στην Αδριατική Λίγκα για να μάθει πληροφορίες γύρω από την διοργάνωση και ουσιαστικά να δηλώσει επιθυμία ένταξης του σε αυτή, αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο ΔΣ στην Αδριατική Λίγκα με ημερομηνία την 11η Απριλίου.

Σε αυτό θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορεί από τη νέα χρονιά να συμμετέχει ο Πειραϊκός σύλλογος. Οι πρώτες αντιδράσεις των ομάδων που αγωνίζονται στην Αδριατική Λίγκα είναι άκρως θετικές καθώς κατανοείται πως με την συμμετοχή του Ολυμπιακού η Λίγκα εκτινάσσεται. Ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης άλλωστε θα προστεθεί στις ομάδες και θα ανεβάσει κατακόρυφα το κύρος της διοργάνωσης.

Από την άλλη το μοναδικό «αγκάθι» είναι το θέμα των μετακινήσεων με τις πληροφορίες να θέλουν τους ερυθρόλευκους να έχουν ως καλό «χαρτί» στα χέρια τους μια δυνατή χορηγία που θα λύσει το πρόβλημα.

Όπως και να έχει οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές την ώρα που στην Ελλάδα η ΕΟΚ και ο… Φάρος της κατανοούν πως οι Αγγελόπουλοι όχι απλά δεν μπλοφάρουν αλλά είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που πρέπει για να τελειώνουν μια και καλή με τα κακώς κείμενα που ανέχθηκαν τόσα χρόνια.

Και να αφήσουν τον Βασιλακόπουλο και τον Βασιλειάδη να παίξουν… μόνοι τους με το ελληνικό μπάσκετ να «σκάει» στα χέρια τους.

Ο Ολυμπιακός στέλνοντας σήμερα την επίσημη επιστολή στην Αδριατική Λίγκα, φάνηκε πως δεν κάνει επ ουδενί βήμα πίσω στις εξαγγελίες του για αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Με το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι στον αέρα με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ξεκαθαρίσει πως αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές στο ματς της 19ης αγωνιστικής της Basket League, θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, υπήρξε και νέα εξέλιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport», υπήρξε επίσημη προσέγγιση από τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα μέσω επιστολής που έφτασε στα γραφεία του πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις τους στην εφημερίδα ο CEO της Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ.

«Είνα αλήθεια πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός επικοινώνησε μαζί μας. Είχαμε πληροφορηθεί το ενδιαφέρον της, το οποίο επισημοποιήθηκε με την επιστολή που λάβαμε. Η ελληνική ομάδα ζητά να την πληροφορήσουμε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λίγκας, τη μετοχική σύνθεση, τον τρόπο διεξαγωγής, τους κανόνες και γενικώς ό,τι ισχύει για το πρωτάθλημά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ρόλο… ειρηνοποιού στην όλη υπόθεση προσπάθησε να πάρει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος που θέλησε με δική του πρωτοβουλία να οδηγήσει σε συμβιβαστική λύση με αλλαγές στην ΚΕΔ και παρουσία παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ

Η πλευρά του Ολυμπιακού ωστόσο ήταν ανένδοτη και εμμένει στην απόφασή της να αποχωρήσει για την Αδριατική Λίγκα αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της για ξένους διαιτητές.

πηγή:to10.gr