Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν Έλληνα παίκτη, έναν Θρύλο όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης να του βγάζει το... καπέλο ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς παίκτες όλων των εποχών. Ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ. Ο βετεράνος σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς που έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ υποκλίθηκε στον Kill Bill στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα Marca.

Εκεί ο Κόμπι τόνισε πώς όταν μιλούσε με τους συμπαίκτες του στην αμερικανική ομάδα, τους έλεγε πώς πρέπει να μελετούν τον Σπανούλη και τις κινήσεις του! Διότι ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ ήταν ικανός να τους «σκοτώσει» μέσα στο παρκέ. Κι αυτό αποτελεί μεγάλο παράσημο για τον V-Span. Να μιλά με κολακευτικά λόγια για εκείνον ο μεγάλος Κόμπι.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑ σχολίασε: «Όταν πήγα για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, είπα στον Μάικ Σιζέφσκι πώς θέλω να είμαι ο ηγέτης της ομάδας, αυτός που θα οδηγούσα την ομάδα στην αλλαγή και τις επιτυχίες. Άρχισε να μελετώ κορυφαίους παίκτες από τον υπόλοιπο κόσμο όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης ή ο Μπαρμπόσα. Και ορισμένες συμπαίκτες μου με ρώτησαν γιατί το έκανα αυτό. Κι εγώ τους απάντησα να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν ο Σπανούλης!»

 

Ο Μπράιαντ συνέχισε και υποκλίθηκε στο ταλέντο του Kill Bill, τονίζοντας: «Τότε με ρώτησαν ποιος είναι ο Σπανούλης. Τους απάντησα για να καταλάβουν! Ο Σπανούλης θα σας “σκοτώσει”! Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν σταμάτησα να τους λέω να πάρουν στα σοβαρά τα λεγόμενά μου, δεν τους έκανα πλάκα και τους επανέλαβα στις προπονήσεις. Ήταν πολύ σοβαρά όσα τους έλεγα και ήθελα να το πάρουν κι εκείνοι στα σοβαρά!»

πηγή:gavros.gr