Τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα, όπως υπογράμμισε ο Πέδρο Μάρτινς στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι.

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι που ενδιαφέρει πάρα πολύ τους φιλάθλους, ενδιαφέρει πάρα πολύ και τις δυο ομάδες, παίζει ρόλο γιατί αφορά πάρα πολύ κόσμο. Έτσι κι αυτήν τη φορά το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Δεν παίζει κανένα ρόλο σε ποιά κατάσταση βρίσκονται στο πρωτάθλημα καμία από τις δυο ομάδες. Σημασία έχει ότι αφορά πάρα πολύ κόσμο», είπε.

«Όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα ντέρμπι κάθε χώρας μέσα σε όλη την Ευρώπη. Επομένως από την πλευρά μας περιμένουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να νικήσουμε, γιατί θέλουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρουμε νίκες για να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τις πιθανότητές μας και κυρίως για να προσφέρουμε χαρά στους φιλάθλους μας, για τη στήριξη που μας έχουν προσφέρει κατά τη διάρκεια της σεζόν», συνέχισε ο Πορτογάλος.

Για την διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου, σχολίασε: «Νομίζω πως έχουμε παίκτες που έχουν ωριμάσει, έχουν μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το παιχνίδι μας είναι πολύ πιο ισορροπημένο σε σχέση με τότε κι επίσης έχουμε δημιουργήσει στα παιχνίδια μας πάρα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε από πολλούς ποδοσφαιριστές. Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που δημιουργούν ευκαιρίες για να σκοράρει η ομάδα και νομίζω πως είμαστε μια ομάδα αρκετά βελτιωμένη, όπως είναι οι περισσότερες ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Όσο για τον αντίπαλό του; «Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει μια ομάδα η οποία προοδεύει πραγματικά. Είναι μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη, προσανατολισμένη, έχει έναν προπονητή ο οποίος την έχει βάλει σ’ ένα δρόμο πάρα πολύ σωστό. Μια ομάδα η οποία αμύνεται πάρα πολύ καλά, με κόσμο στην αμυντική γραμμή της. Μια ομάδα που σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, γιατί έχει επιθετικότητα και γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Έκαναν πάρα πολύ καλά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Έχασαν από τον ΠΑΟΚ λόγω λεπτομερειών και νομίζω πως είναι μια ομάδα που θα μας δυσκολέψει, όπως το έχει κάνει με όλους τους αντιπάλους της».

Για την κατάσταση του Χασάν, ανέφερε: «Οι ενδείξεις είναι θετικές. Έχει ολοκληρωθεί η προπόνηση. Έχει έναν ελαφρύ πόνο, ο οποίος είναι αναμενόμενος και λογικός. Γενικότερα είναι σε καλή κατάσταση και το λογικό είναι ν’ αποτελέσει μια από τις εναλλακτικές μας λύσεις για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».