Το πόσα χρήματα χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή στην εποχή μας είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικά, με την UEFA να προσπαθεί να ελέγξει αυτήν την κατάσταση μέσω του Financial Fair Play.

Παρόλο αυτά, τα λεφτά που δαπανιούνται είναι ακόμα τεράστια και αυτό δεν είναι μόνο φαινόμενο της δικής μας εποχής καθώς από την δεκαετία του 90΄ οι ομάδες άρχιζαν να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για να μπορούν να βελτιώσουν τα ρόστερ τους. Ωστόσο ποιοι έχουν ξοδέψει τα περισσότερα;

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλα τα οικονομικά δεδομένα από το 1991 μέχρι σήμερα, με την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που να κάνει την αρχή, με την σκυτάλη να την παίρνουν οι Ιταλοί και από εκεί και ύστερα να κάνουν κουμάντο οι Άγγλοι, με πρώτη πρωταγωνίστρια την Τσέλσι-λόγω Αμπράμοβιτς να βρίσκεται στην πρώτη θέση για αρκετά χρόνια- και την Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί πολύ δυνατά την τελευταία τριετία.

Πέρα τούτου, πέρα από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, οποία πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθεί η Τσέλσι, με την έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ στην δεκάδα είναι και η Λίβερπουλ. Σταθερή παρουσία στις πρώτες δέκα ομάδες έχουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

πηγή:to10.gr