Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε πανεύκολα με 2-0 σετ την Αντρέα Πέτκοβιτς και προκρίθηκε δια περιπάτου στον 3ο γύρο του Volvo Car Open, που διεξάγεται στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε κατά κράτος στο κορτ και με 6-3, 6-0 πέρασε στο 3ο γύρο. Μάλιστα, χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της, που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί ανταγωνιστική.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη της αναμέτρηση στο Τσάρλεστον απέναντι στην Περέν και παίζοντας εκπληκτικό τένις πέτυχε μια σπουδαία νίκη. Χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού, που αποτυπώνει την ανωτερότητα της Μαρίας, είναι ότι δημιούργησε 10 ευκαιρίες για μπρέικ και εκμεταλλεύτηκε τις 6.

Ήταν η 1η νίκη της Μαρίας απέναντι στην Πέτκοβιτς, την οποία είχε αντιμετωπίσει ακόμα μια φορά και πάλι στο χώμα. Ηταν το 2017 στη Μαδρίτη. Τότε ωστόσο είχε ηττηθεί από την Γερμανίδα με 6-2, 7-6 (2). Στον επόμενο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ολλανδή, Κίκι Μπέρτενς, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη. Η 27χρονη στον 2ο γύρο κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ την Μαρτίνα Τρεβιζάν (6-2, 6-1), με τον αγώνα μάλιστα να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από μία ώρα.

Πηγή άρθρου: to10.gr