Ο Έλληνας τενίστας, Νο 9 στον κόσμο, αντιμετωπίζει στις 20:30 (Cosmote Sport 8) τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τα προημιτελικά του τουρνουά και λίγο μετά το τέλος αυτής της αναμέτρησης θα αγωνιστεί και στα ημιτελικά του διπλού!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, φυσικά, ρίχνει όλο του το βάρος στο παιχνίδι με τον Ζβέρεφ, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. Έναν πολύ δυνατό τενίστα, 22 ετών (είναι έναν χρόνο και τέσσερις μήνες μεγαλύτερος από τον Στέφανο), τον οποίο ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει μόνο δύο φορές στο παρελθόν.

1-1 στις νίκες Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ

Μάλιστα, και τις δύο φορές Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ τέθηκαν αντίπαλοι σε σκληρή επιφάνεια, με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει 2-1 σετ τον Γερμανό στο περσινό Masters του Καναδά και τον Ζβέρεφ να επικρατεί, επίσης το 2018, στο τουρνουά της Ουάσινγκτον με 2-0 σετ.

Συνεπώς, είναι η πρώτη φορά που παίζουν αντίπαλοι στο χώμα και μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Γερμανό, που πέρυσι κατέκτησε το εν λόγω όπεν.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησής του με τον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς αγωνίζεται στα ημιτελικά του διπλού, με συμπαίκτη του τον Ολλανδό Κούλχοφ. Για να βρεθούν στον τελικό του τουρνουά, θα πρέπει να υπερκεράσουν το εμπόδιο του Ρουμάνου Τσετάου και του Ολλανδού Ρόχερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν από λίγες μέρες κατέκτησε τον τρίτο τίτλο στην καριέρα του, κερδίζοντας στον τελικό του όπεν στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.