Ηταν ένα από τα βασικά θέματα που έπρεπε να επιλύσει ο Ολυμπιακός, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Και το έλυσε. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Ερυθρόλευκοι, κάνοντας εξαιρετικές κινήσεις και με μεθοδικότητα, κατάφεραν να διατηρήσουν στον Πειραιά τον Ζοσέ Σα. Έναν από τους πρωταγωνιστές της χρονιάς, αλλά και έναν περιζήτητο ποδοσφαιριστή, που με τις εμφανίσεις του προκάλεσε το ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, ο ίδιος ο Ζοσέ Σα ουσιαστικά τελείωσε και τυπικά κάθε σενάρια που τον ήθελε να μην συνεχίζει στον Πειραιά. Επιβεβαιώνοντας ότι μένει οριστικά στον Ολυμπιακό και ότι θα είναι… μόνιμα ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, ήδη κάνει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά και ετοιμάζεται να έχει ακόμη καλύτερη απόδοση.

Συγκεκριμένα, ο Σα επικοινώνησε με συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και τους… ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία με τον σύλλογο. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αυτό που είχε διαρρεύσει πριν λίγες ημέρες ήταν πως οι Ερυθρόλευκοι προσέφεραν 4ετές συμβόλαιο στον Πορτογάλο, με ετήσιες απολαβές κοντά στις 600.000 € και σημαντικά μπόνους για την είσοδο στους ομίλους του Champions League και το πρωτάθλημα.

Αυτό που είπε επιπλέον ο Σα είναι πως θα βρεθεί στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου, για να ξεκινήσει ενταχθεί την επομένη (10/06) κανονικά προετοιμασία με τους Ερυθρόλευκους (σ.σ. κάτι που μπορεί να αλλάξει μόνο εάν είναι στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας, με το όνομά του να είναι στην προεπιλογή). Μάλιστα, λέγεται ότι ήδη έκλεισε και σπίτι για τη νέα σεζόν, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν αποφασίσει τη μονιμοποίησή τους στην Ελλάδα.

ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ζοσέ Σα μένει στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι είχε σπουδαίες προτάσεις στα χέρια του. Μία εξ αυτών έφτασε από την Ισπανία (όχι από την Μπέτις) και σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η προσφορά που εστάλη στον ατζέντη του παίκτη, Ζόρζε Μέντες, λέγεται ότι έφτανε το 1.000.000 € τον χρόνο στον 26χρονο πορτιέρο. Προσφορά, ωστόσο, που δεν είχε κανένα νόημα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε κάνει τις κινήσεις του, κλειδώνοντας τον ποδοσφαιριστή.

Πάντως, εκείνο που έχει σημασία να αναφέρουμε είναι ότι ο Σα, αλλά και ο μάνατζέρ του, θεωρούσαν εξ αρχής ότι το καλύτερο για το μέλλον του διεθνούς Πορτογάλου γκολκίπερ θα ήταν να μείνει στον Ολυμπιακό. Να κάνει μία ανάλογα καλή ή και καλύτερη σεζόν, να δείξει ότι έχει συνέχεια και συνέπεια ως γκολκίπερ και να καθιερωθεί τουλάχιστον στην 3άδα των πορτιέρο της εθνικής Πορτογαλίας. Και από εκεί και πέρα… ό,τι ήθελε προκύψει. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός ποτέ δεν «κόβει» την καριέρα οποιουδήποτε παίκτη. Αντιθέτως, απογειώνει την αξία τους και εν συνεχεία τους επιτρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα.

ΑΚΟΜΗ… ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός κλείνει ένα πολύ μεγάλο θέμα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διατηρεί στο ρόστερ του τον βασικό του γκολκίπερ και έναν από τους βασικούς πυλώνες της άμυνάς του και συνεχίζει τις ενέργειες για τη βελτίωση του δυναμικού του. Μάλιστα, εντός των ημερών θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τις υπόλοιπες δύο θέσεις στους τερματοφύλακες.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση «δεύτερου», καθώς δύσκολα θα παραμείνει ο Λοντίγκιν, ενώ δεν αποκλείεται, είτε να αποκτηθεί και ένας ακόμη για «τρίτος» είτε να προωθηθούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Καραργύρης και Τζολάκης. Με τον νυν τρίτο της ιεραρχίας, Λευτέρη Χουτεσιώτη, να πηγαίνει κατά πάσα πιθανότητα δανεικός σε κάποιον ελληνικό σύλλογο, για να πάρει παιχνίδια και να βελτιωθεί.

Πηγή άρθρου: to10.gr