«Αυτοί είναι οι πέντε πιο επικίνδυνοι επιθετικοί που συνάντησα». Είναι τίτλος συνέντευξης που παραχώρησε ο Κώστας Μανωλας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρόμα.

«Με 97 εμφανίσεις με την Ρόμα, ο Κώστας Μανωλάς, είναι αμετακίνητος στην άμυνα των «τζαλορόσι» κατά τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου με την κόκκινη και κίτρινη φανέλα, συνάντησε πολλούς σημαντικούς επιθετικούς. Αυτή είναι η προσωπική του λίστα με τους πιο επικίνδυνους…», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου, σημειώνοντας στην συνέχεια τις παρατηρήσεις του Ελληνα αμυντικού, για τον καθένα ξεχωριστά:

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: «Τον αντιμετώπισα στο Champions League 2013-14, όταν αγωνίστηκα με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην φάση των ομίλων. Ο Ιμπρα είναι μια δύναμη της φύσης, δεν είναι καθόλου εύκολο να μείνεις κοντά του, κατά τη διάρκεια του αγώνα, επειδή έχει μια απίστευτη φυσική κατάσταση. Συνδυάζει επίσης μια τεχνική και μια ποιότητα που είναι δύσκολο να βρει κανείς σε έναν παίκτη με το μέγεθος και τη δύναμή του».

Λουίς Σουάρες: Επαιξα εναντίον του την σεζόν 2015-16 στο Champions League, στον αγώνα εναντίον της Μπαρτσελόνα. Είναι ένας που εάν βρει ανοικτό χώρο θα περάσει. Είναι άγριος, σκληρός και θανατηφόρος μπροστά στην εστία».

Καρίμ Μπενζεμά: «Αυτός, είναι επίσης, ένας δύσκολο αντίπαλο. Πλήρης, γιατί σωματικά είναι ισχυρός αλλά διαθέτει και πολύ τεχνική: Καθόλου εύκολος αντίπαλος, για εμάς τους αμυντικούς. Συνδιάζει δύναμη και τεχνική και γι αυτό κάνει τα πράγματα για εμάς δύσκολα».

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ένα φαινόμενο. Έχει τα πάντα: ντρίμπλα, την αίσθηση του γκολ, τη σωματική δύναμη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας πέρυσι, κατά της Ρεάλ, είχε δύο ευκαιρίες και στα δύο ματς και σημείωσε γκολ: Θανατηφόρος».

Λιονέλ Μέσι: «Αυτός δεν είναι ένας πρώτος επιθετικός και γι αυτό εγώ δεν τον έχω μαρκάρει ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτή την κατάταξη τον έβαλα στην πέμπτη θέση. Αλλά με την ταχύτητά του , περνάει τους αντιπάλους χωρίς να το καταλάβουν και στη συνέχεια ξέρει να κάνει το σωστό πράγμα πάντα, είτε να σουτάρει είτε να πασάρει σε ένα συμπαίκτη του».