Μουντιάλ 2026: Ξεκάθαρος ο Γιώργος Δώνης! - "Η Ισπανία δεν είναι η ίδια ομάδα χωρίς τον Γιαμάλ και τον Νίκο Γουίλιαμς"
"Είναι όμορφο να βλέπεις θαύματα στο ποδόσφαιρο"
Την άποψη ότι η Ισπανία δεν είναι η ίδια ομάδα όταν ο Γιαμάλ ή ο Νίκο Γουίλιαμς βρίσκονται στον πάγκο εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης ενόψει του αγώνα της Σαουδικής Αραβίας με τη "φούρια ρόχα" για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2026.
Διαβάστε: Μουντιάλ 2026: "Έγραψε" ιστορία ο Γιώργος Δώνης - Πρώτος Έλληνας προπονητής που κερδίζει βαθμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (Βίντεο)
Ενώ, φυσικά ο Δώνης έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του, μετά και τον πρώτο βαθμό που κέρδισε απέναντι στην Ουρουγούαη. Θεωρώντας πως ο ρόλος του αουτσάιντερ, ταιριάζει στη Σαουδική Αραβία. “Είναι όμορφο να βλέπεις θαύματα στο ποδόσφαιρο και έχουμε δει πολλές φορές φαβορί να χάνουν από ομάδες που θεωρούνταν αουτσάιντερ“.
"Σημαντικό να απολαύσουμε την εμπειρία" - Οι δηλώσεις του Δώνη για την Ισπανία
Όσο για την τακτική προσέγγιση της ομάδας του, ενόψει της αναμέτρησης, ο Δώνης στάθηκε εκτενώς στη διαφορετική Ισπανία που μπορεί να δει στο χορτάρι, αν οι Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς βρίσκονται εκεί. "Μπορεί να εξακολουθεί να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως της λείπει η ατομική ενέργεια και η ικανότητα να δημιουργεί κινδύνους μέσα από προσωπικές ενέργειες. Δεν λέω ότι είναι πρόβλημα για την Ισπανία, αλλά παίζει διαφορετικά όταν απουσιάζουν. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με το Πράσινο Ακρωτήρι. Παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.🇸🇦 Donis, seleccionador de Arabia Saudí: "España no es lo mismo cuando Lamine Yamal y Nico Williams están en el banquillo"https://t.co/X5rQs4S9Hr
— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) June 21, 2026
Είναι σημαντικό να απολαύσουμε την εμπειρία και να σεβαστούμε τον αντίπαλο, χωρίς όμως να τον φοβηθούμε. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να κρατήσει την μπάλα απέναντι στην Ισπανία, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς, να ελέγξουμε καλύτερα τις κινήσεις μας και να αμυνθούμε σωστά όταν η μπάλα περνά ανάμεσα στις γραμμές", δήλωσε μεταξύ άλλων ενόψει της αναμέτρησης της Σαουδικής Αραβία με την Ισπανία ο Γιώργος Δώνης.
Πρώτος Έλληνας προπονητής με βαθμό σε τελική φάση Μουντιάλ ο Δώνης
Μετά την ισοπαλία (1-1) της ομάδας του κόντρα σε εκείνη του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο Γιώργος Δώνης πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα! Συγκεκριμένα, "γράφτηκε" στην ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας προπονητής που καταφέρνει να κερδίσει βαθμό σε τελική φάση Μουντιάλ. Επιπλέον, έγινε ο δεύτερος τεχνικός από την χώρα μας που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος καθοδήγησε την εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ του 1994.
En