Στα χρόνια της αντιπολίτευσης, τα στελέχη του είχαν κάνει Κολιάτσου-Αμερικής το δρομολόγιο Αθήνα-Καράκας.

Ακόμα και πετρέλαιο διαφήμιζαν ότι θα φέρουν, εκτός από όλα τα υπόλοιπα. Ο Τσάβες έγινε εικόνισμα και μπήκε στο πάνθεον των αγίων του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να έπεσε ο πήχης με τον Μαδούρο, ωστόσο κάθε τόσο τα στελέχη του περηφανεύονται για τα επιτεύγματα του καθεστώτος, με την επισήμανση ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε αντίξοες συνθήκες και σε δυσμενείς, για τη χώρα, συσχετισμούς. Ελα, όμως, που δεν θαυμάζουν μόνο τον Μαδούρο, αλλά έφτασαν στο σημείο να προσκαλέσουν στην Αθήνα -αλήθεια, ποιος πλήρωσε τα έξοδα;- την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Ντε Κίρχνερ.

Ποια είναι η εν λόγω κυρία; Είναι η πολιτικός που βαρύνεται με σωρεία κατηγοριών, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα χρήματος, βλάβη στα κρατικά συμφέροντα μετά από χειραγώγηση στα επιτόκια συναλλάγματος από την κεντρική τράπεζα και παράνομο πλουτισμό. Με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να της έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα και να της παγώσουν την αμύθητη περιουσία. Η κυρία Κίρχνερ για να κάνει τις διακοπές της στην Αθήνα και μάλιστα με τιμές αρχηγού κράτους, πήρε ειδική άδεια με ένα κάρο περιορισμούς.

Ηρθε, λοιπόν, στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου. Και μετά αρχίζουν τα ωραία. Πήγε στο Μέγαρο Μουσικής και έβγαλε πύρινους λόγους κατά της φτώχειας, του νεοφιλελευθερισμού και υπέρ της ανάγκης να ενωθεί η παγκόσμια αριστερά. Αν ήταν στο Μέγαρο ο αγαπητός Νταλάρας θα μπορούσε να της τραγουδήσει «με τραγούδια για τη φτώχεια, ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά». Η υπόδικη πολιτικός της Αργεντινής, εκτός όλων των άλλων, έκανε και μαθήματα δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα θεσμική αρχιτεκτονική της δημοκρατίας.

Πραγματικά, με βάση το «βιογραφικό της», είναι απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό προσκλήθηκε στη χώρα μας η Κίρχνερ. Ηθελαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσουν την εμπειρία της στη χρεοκοπία της Αργεντινής; Ή μήπως να μεταλαμπαδεύσει την τεχνογνωσία της στο ξέπλυμα χρήματος, στη χειραγώγηση των επιτοκίων και στον παράνομο πλουτισμό; Ετσι όπως το πάνε στην κυβέρνηση, τους βλέπω να καλούν σε ημερίδα για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα τον σύντροφο Ακη. Τουλάχιστον η παρουσία του δεν θα κοστίσει τίποτα στο Δημόσιο, άσε που έχει παλαιόθεν το know how στους πύρινους λόγους κατά του νεοφιλελευθερισμού.

Από την «Ελευθερία του Τύπου»