Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν με τη (μη) δίκη της Χρυσής Αυγής, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η άμεση ή έμμεση εμπλοκή των στελεχών της, η δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι και, βεβαίως, οι βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

Γυρνάω το ρολόι του χρόνου πίσω στο 2012 και θυμάμαι την επισήμανση που μου είχε κάνει ένα σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιπαρατίθεμαι με τη Χρυσή Αυγή. Βλέποντας και τη μετέπειτα στάση του κόμματος, αντιλήφθηκα ότι αυτό ήταν κεντρική γραμμή και όχι μια φιλική συμβουλή. Για ποιον λόγο; Διότι τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών έδειχναν ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων ταλαντευόταν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, με το σκεπτικό της αντισυστημικής ψήφου. Είναι ενδεικτικό ότι το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είχε μπει για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, εν αντιθέσει προς τους Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχαν στηλιτεύσει με πολύ σκληρό τρόπο την εξέλιξη αυτή. Ακολουθούσαν οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου και δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τα υποψήφια πελατάκια.

Λόγω λοιπόν της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 και μετά δεν υπάρχει ίχνος σύγκρουσης με τους ναζιστές. Αποκορύφωμα τα όσα διαδραματίζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επί υπουργίας Δένδια είχαν μπει τα πράγματα σε μια ροή και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είχαν πάρει τον δρόμο που τους αξίζει, αυτόν της Δικαιοσύνης. Σχεδόν όλος ο πολιτικός βραχίονας του «κόμματος» είχε προφυλακιστεί και μάλιστα υπήρχε κατάλογος με βαρύτατες κατηγορίες, ενώ σταμάτησε και η χρηματοδότηση από το κράτος. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν «παγώσει» οι έρευνες για τα πεπραγμένα των ναζί. Ούτε το δικαστήριο όπου θα γίνει η δίκη δεν δείχνουν ικανοί να επιλέξουν, με αποτέλεσμα να παίρνει η υπόθεση συνεχώς αναβολές με διάφορες αιτιάσεις και προφάσεις.
Χθες στο παλμαρέ της ΧΑ προστέθηκαν οι αθλιότητες του Κασιδιάρη και των συνοδοιπόρων του απέναντι στον υπουργό που τους είχε μπουζουριάσει. Φοβάμαι πως αν πέρναγε μπροστά τους κάποιος από τους σημερινούς υπουργούς οι βουλευτές της ΧΑ μάλλον θα τον χαιρέταγαν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ελευθερία τους…

Από την Ελευθερία του Τυπου