Στα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού ήταν τίτλος τιμής η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ανθρωποι που είχαν περάσει τη μισή ζωή τους στα ξερονήσια και τις φυλακές, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, εν γνώσει τους ότι δεν θα εκλεγούν, «έδιναν» τα ονόματά τους προκειμένου να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο την προσπάθεια επιβίωσης του σχήματος και διατήρησης των ιδεών της ανανέωσης.

Τα χρόνια πέρασαν και η μετεξέλιξη του Συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε εντελώς τον πήχη. Οποιος περνούσε απ’ έξω από την Κουμουνδούρου έπαιρνε το πράσινο φως για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Μετά το 2011, δε, υπήρξε ουρά στελεχών προερχόμενων κυρίως από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ζητούσαν ένα ραντεβού με όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρουν το χρίσμα. Ακόμα και έτσι, όμως, υπήρχαν οργανώσεις του κόμματος που προσπαθούσαν να τηρήσουν κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Μία από αυτές, ήταν και η Νομαρχιακή Επιτροπή της Κοζάνης, η οποία έβαλε βέτο στη συμμετοχή της πρώην βουλευτίνας των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάταια. Με προσωπική απόφαση του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα παρακάμφθηκαν οι αντιδράσεις των μελών του κόμματος και η εν λόγω… κόσμησε με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μα, θα αναρωτηθεί κανείς και δικαίως, πού τη θυμήθηκες; Την ξέθαψα από το χρονοντούλαπο του παρελθόντος, διότι με αφορμή τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που περνά ο επικεφαλής του Ποταμιού και την επέμβαση που έκανε χθες για την αφαίρεση όγκου, η πρώην βουλευτής(!) των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε (άλλη) μια απίστευτη αθλιότητα. Συγκεκριμένα -δολοφονώντας και την ελληνική γλώσσα- έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Τwitter, γράφοντας: «Μπα ο νεοφιλελέ ποταμάκιας δεν πηγαίνει στα νοσοκομεία μαζί με το πόπολο; όχι έ; Βέβαια αφού δεν μπορεί μαζί με τους φτωχούς». Αν είχε παραμείνει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου τίποτα δεν θα μας ξάφνιαζε, ακόμα και αυτή η χυδαία ανάρτηση. Ομως, η εν λόγω εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ! Και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες κηλίδες στη διαδρομή του Aλέξη Τσίπρα.
ΥΓ: Ευχές να γίνει γρήγορα καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης, διότι, εκτός όλων των άλλων, η παρουσία του είναι χρήσιμη για τον τόπο. Περαστικά!