Στο «οικονομικό» Zonar’s επέλεξαν να «απολαύσουν» τον μετεκλογικό καφέ τους, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος (πρώην στέλεχος της Ν.Δ.) και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας.

Οι δύο κράτησαν αποστάσεις από τη Ν.Δ. και επένδυσαν στην ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλοντας να πάρουν ρεβάνς για την διαγραφή Μίχαλου από τη Ν.Δ..

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να τους απογοητεύσει, αναχαιτίζοντας παράλληλα και τα σχέδια που έκαναν για την δημιουργία νέου φορέα. Ως γνωστόν σε ανύποπτο χρόνο, οι δύο άνδρες, είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην δημιουργία πολιτικού φορέα, τον οποίο θα συγκροτούσαν επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συνάντηση του κ. Μίχαλου με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Ενεργό ρόλο στο «έργο» είχε και ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Αποστόλης Τζιτζικώστας, που διατηρεί άριστη σχέση σε όλα τα επίπεδα με τον κ. Μπίκα. Τα σχέδια «ναυάγησαν» μετά την τεράστια νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εμμέσως δικαίωσε τις επιλογές του, να απομακρύνει στελέχη όπως οι Μίχαλος και Θύμιος Λυμπερόπουλος.