Αν και τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλά ενημερωμένες πηγές, είναι σε θέση να δώσουν τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, στο υπουργείο Εξωτερικών οδεύει ο Νίκος Δένδιας, υφυπουργός Εξωτερικών επιφορτισμένος με θέματα Απόδημου Ελληνισμού ο εκδότης της εφημερίδας «Εθνικό Κήρυκας» στη Νέα Υόρκη, Αντώνης Διαματάρης, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης οδεύει προς τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ο Χρήστος Σταϊκούρας με υφυπουργό τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στο πρώην υπουργείο Ανάπτυξης που μετεξελίσσεται σε υπουργείο Επενδύσεων, τοποθετείται ο Άδωνις Γεωργιάδης με υφυπουργό τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Παπαθανάση (εξωκοινοβουλευτικός). Στο υπουργείο Εσωτερικών πηγαίνει ο στενός συνεργάτης του νέου πρωθυπουργού Τάκης Θεοδωρικάκος με υφυπουργό τον Θοδωρή Λιβάνιο (εξωκοινοβουλευτικό) ενώ για το Μακεδονίας - Θράκης προορίζεται ο Θεόδωρος Καράογλου.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με τον νέο βουλευτή Χανίων, τον πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη σε θέση υφυπουργού. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει «κλειδώσει» το όνομα του Κώστα Τσιάρα, ενώ για το υπουργείο Ενέργειας έχει κλειδώσει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με υφυπουργό τον Λευτέρη Οικονόμου (εξωκοινοβουλευτικό). Το υπουργείο Αθλητισμού αναμένεται να αναλάβει ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ στο Ναυτιλίας επιστρέφει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.  Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής οδεύει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο υπουργείο Υγείας πηγαίνει ο Βασίλης Κικίλιας με υφυπουργό τον Βασίλη Κοντοζαμάνη (εξωκοινοβουλευτικό). Στο υπουργείο Άμυνας οδεύει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με υφυπουργό τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής. Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Στέλιος Πέτσας.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει χρέη ο Μάκης Βορίδης ενώ για το υπουργείο Πολιτισμού προορίζεται η Λίνα Μενδώνη. Ακόμη, το υπουργείο Τουρισμού θα αναλάβει ο Χάρης Θεοχάρης. Τέλος, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης θα αξιοποιηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την έδρα της Δυτικής Αθήνας κρατάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την έδρα στον Δυτικό Τομέα της παλιάς Β' Αθηνών επιλέγει να κρατήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν κάτι που θεωρούταν σίγουρο καθώς εκλεγόταν παραδοσιακά στη Β' Αθηνών, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε αναφέρει ότι αισθάνεται βουλευτής Β' Αθηνών.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει εκτός Βουλής τον Γεράσιμο Γιακουμάτο ο οποίος εξελέγη στην τρίτη θέση μετά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιστοίχως μπαίνουν στη Βουλή οι δύο βουλευτές που εμφανίζονταν ως πρώτοι επιλαχόντες σε Αχαΐα και Β' Πειραιά, όπου ήταν επίσης υποψήφιος ο νέος πρωθυπουργός. Πρόκειται για τον Γιάννη Τραγάκη, τον παλαιότερο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθώς εκλέγεται από το 1974 και τον Ιάσωνα Φωτήλα στην Αχαΐα, ο οποίος είχε εκλεγεί με το Ποτάμι το 2015, αλλά είχε πάρει μεταγραφή για τη Νέα Δημοκρατία.