Στο αρχείο έβαλε η εισαγγελεας Διαφθοράς Ελενη Τουλουπακη τον φάκελο που αφορούσε την «εμπλοκή» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση Novartis. Έτσι δίνεται και επισήμως τέλος σε μια πολιτική σαπουνόπερα που στήθηκε με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα.

Το γεγονός ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο καταδεικνύει εκτός των άλλων την επιπολαιότητα που διέκρινε τους ΣΥΡΙΖαιους ακόμη και στις δημόσιες τοπποθετησεις τους. Ενδεικτικές υπήρξαν οι δηλώσεις των τότε υπουργών Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή (σ.σ. τεράστιο πολιτικό μέγεθος που δυστυχώς λείπει από τα έδρανα της Βουλης) και του Μίμη Παππαγγελοππυλου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis, ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστασεως του ελληνικού κράτους».

Φυσικά λίγο καιρό αργότερα ο ίδιος, από βήματος Βουλης, έκανε μια θεαματική κωλοτουμπα, διευκρινίζοντας ότι στο σκάνδαλο (σ.σ το μεγαλύτερο από συστασεως του ελληνικού κράτους) δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Μετά και την σημερινή εξέλιξη αυτό που προκύπτει είναι ότι τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος, όσο και οι υπολοίποι επένδυσαν πολιτικά σε μια υπόθεση που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια φούσκα.

Για όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν εξηγήσεις αργά η γρήγορα ενώπιον του φυσικού τους δικαστή.