Αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα ότι έχει σφίξει ο κλοιός γύρω από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, σε σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο της Aegean στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 300 εκατ. δολαρίων που αποκάλυψε ο έλεγχος στην Aegean Marine Petroleum Network, που διενεργήθηκε για τα έτη 2015 - 2016 - 2017 από την Επιτροπή Ελέγχου που όρισε η νέα διοίκηση της εταιρείας.

Ως γνωστόν, το πόρισμα περιγράφει με λεπτομέρειες τις παράνομες πρακτικές που ακολούθησε η προηγούμενη διοίκηση υπό τον Μελισσανίδη με υπερτιμολογήσεις έργων και εκδόσεις εικονικών τιμολογίων προς ίδιον όφελος. Η εξέλιξη της ιστορίας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τον «Τίγρη», ο οποίος έχει χάσει τον ύπνο του, βλέποντας να τον ψάχνουν όλες οι Αρχές του πλανήτη και δη οι αμερικανικές. Ακόμη και ο Πάιατ δείχνει να πιέζει προς την κατεύθυνση να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου σκανδάλου.

Τι έγραφε η «Espresso» για την κόρη του Kύπριου Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη

Στο πλαίσιο της άμυνας που καταστρώνει εντός και εκτός Ελλάδος ο Μελισσανίδης, πληροφορίες τον θέλουν να αναζήτησε μια καλύτερη μεταχείριση, σε σχέση με τα δικαστικά του, στη μαγευτική Κύπρο. Ωστόσο, τα εκεί αδέρφια μας, αφού ερεύνησαν, αποφάσισαν να μην ασχοληθούν ούτε από απόσταση χιλιομέτρου με το σκάνδαλο της Aegean. Την ίδια περίοδο όμως που οι Κύπριοι άφηναν στο έλεος του Θεού τον «Τίγρη», όλως τυχαίως άρχισε να ασχολείται με την κοσμική ζωή της μεγαλονήσου και συγκεκριμένα με την οικογένεια του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη η εφημερίδα «Espresso» του Ιωάννη Φιλιππάκη, που τυγχάνει κολλητός του Μελισσανίδη.

Συγκεκριμένα, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, υπό τον τίτλο «Οι Τούρκοι απειλούν, οι Κύπριοι γλεντούν», αναφέρθηκε στα γενέθλια της κόρης του Κύπριου Προέδρου, κάνοντας λόγο για χλιδάτο πάρτι κ.ο.κ. Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφερθεί ότι τα έντυπα του κ. Φιλιππάκη, που εσχάτως εστιάζουν σε επίπεδο θεματολογίας και εκτός συνόρων, δεν έχουν γράψει λέξη για την τεράστια απάτη της Aegean του Μελισσανίδη επί αμερικανικού εδάφους. Συμβαίνουν κι αυτά…

Το σχετικό δημοσίευμα της Espresso:

74294774_594683711315850_581269865839460352_n

*Δημοσιεύτηκε στο "Secret" της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»