Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, που ήδη έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να ξαναψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εσχάτως άρχισε να σχηματοποιείται ένα «Κίνημα», συγκροτούμενο κυρίως από Νεοδημοκράτες φίλους του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, πρόσωπα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έχουν αποφασίσει κατά το προσεχές διάστημα να στηρίξουν με επιχειρήματα την αναγκαιότητα να προταθεί για μια δεύτερη πενταετία στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αρχίσει να στέλνουν τα πρώτα μηνύματα, ενώ κάποιοι εξ αυτών αφήνουν να εννοηθεί ότι σχετικώς έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας Παυλόπουλου είναι η γενικότερη ανακατωσούρα που καταγράφεται στα εθνικά μας θέματα. «Αποτελεί τεράστιο ρίσκο σε αυτήν τη φάση να αλλάξεις τον Πρόεδρο, ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει οικοδομήσει σχέσεις με τον διεθνή παράγοντα», αναφέρουν με νόημα. Ενα δεύτερο επιχείρημα που προβάλλεται από την ίδια πλευρά έχει να κάνει με το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Παυλόπουλου επιτυγχάνει το minimum της συναίνεσης, δεδομένου ότι, εκτός από τη Ν.Δ., θα ψηφιστεί και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική επιχειρηματολογία δεν φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξακολουθεί να εμμένει στη θέση του, υποστηρίζοντας ότι «είναι άκαιρη κάθε συζήτηση που αφορά τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Μάλιστα, σε σχέση με τον κ. Παυλόπουλο, αν και αποφεύγει για ευνόητους λόγους κάθε αναφορά, δεν φαίνεται ότι έχει μεταβάλει την άποψή του, σε σχέση με την απόφαση που είχε λάβει ως βουλευτής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα προτείνει για δεύτερη πενταετία τον σημερινό Πρόεδρο. 

Από κει και πέρα και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα -προερχόμενα από τη Ν.Δ.- πρόσωπα που δείχνουν να καλοβλέπουν μια θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ο κ. Μητσοτάκης και πάλι αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά. Ανεξάρτητα από το τι λέει και τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, όσοι έχουν αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου αποκλείουν για διαφορετικούς λόγους να καταλήξει σε έναν από τους Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά ή Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η πιθανότερη εκδοχή, η οποία εσχάτως έχει αρχίσει να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, θέλει τον κ. Μητσοτάκη να προσανατολίζεται σε ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής, το οποίο θα έχει ευρύτερη απήχηση.

Εν κατακλείδι, ένα είναι βέβαιο: Οτι στον δρόμο προς τον Μάρτιο, ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί από δημόσιες προτροπές είτε των ενδιαφερομένων είτε των υποστηρικτών τους.