Πριν από δέκα (περίπου) μέρες δέχθηκα στο γραφείο ένα τηλεφώνημα από έναν κύριο που μου έδωσε κανονικά το ονοματεπώνυμό του και λέγοντάς μου ότι είναι έγκλειστος στις Φυλακές της Χαλκίδας. Ο εν λόγω φαίνεται ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να επικοινωνήσει μαζί μου έχοντας διαβάσει μια σειρά από δημοσιεύματα, που σχετίζονταν με τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα. Αφού λοιπόν μου διηγήθηκε την προσωπική του περιπέτεια, που τον οδήγησε στις φυλακές, προχώρησε σε μια αποκάλυψη, που, εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Με βάση τη μαρτυρία του συνομιλητή μου, πριν από τη δίκη του, τον φώναξε στο γραφείο του, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, δικηγόρος, σύζυγος κυβερνητικής αξιωματούχου, η οποία διατηρούσε απευθείας επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην αφήγησή του, ο συνομιλητής μου αναφέρει ότι ο δικηγόρος, που υπερασπιζόταν τον αντίδικό του, επιδίωξε να κάνει ένα περίεργο deal μαζί του. «Έχεις την ευκαιρία να καθαρίσεις...», φέρεται να του είπε ο σύζυγος της πολυσυζητημένης και για την προδικαστική δράση κυρίας, αιφνιδιάζοντας τον άγνωστο επισκέπτη του.

Η περίοδος που έγινε το ραντεβού συνέπιπτε με τα δημοσιεύματα που προανήγγειλαν και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑίου δικηγόρου περιείχε και ένα δεύτερο σκέλος, που αποτελούσε προφανώς βασική προϋπόθεση, προκειμένου να επέλθει η αθώωση. «Θα αθωωθείς, αρκεί να πας και να καταθέσεις ότι έδωσες στον Άδωνι Γεωργιάδη χρήματα για λογαριασμό της Novartis...». Επί αρκετή ώρα ο δικηγόρος -που ήταν γνωστό σε όλη την Αθήνα ότι διατηρούσε σχέσεις με το Μαξίμου- στην προσπάθειά του να πείσει τον συνομιλητή του να προσέλθει στην εισαγγελία για να καταθέσει αυτό που μόλις του είχε πει, έριχνε με περισσή ευκολία στο τραπέζι ονόματα εν ενεργεία υπουργών.

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο κύριος της πασίγνωστης και για την προδικαστική δράση της κυρίας, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει το «deal». Ύστερα από χρόνια και βλέποντας τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο τότε «υποψήφιος ψευδομάρτυρας» αποφάσισε -όπως διατείνεται- να σπάσει τη σιωπή του. Μάλιστα, στην επικοινωνία που είχα μαζί του, δήλωσε διατεθειμένος να καταθέσει ενόρκως τα όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία του ανθρώπου που σήμερα βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές Χαλκίδας. Στην περίπτωση που οι εισαγγελικές Αρχές κρίνουν σκόπιμο ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον η αφήγηση του εν λόγω κυρίου, είναι αυτονόητο ότι θα διευκολύνουμε την όλη διαδικασία. Αν, για παράδειγμα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωαννίδης θέλει το ονοματεπώνυμο του καταγγέλλοντος, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το προσκομίσουμε, όπως και να καταθέσουμε όσα με ονοματεπώνυμα ανέφερε. Και επειδή η καταγγελία είναι σοβαρή, θεωρώ ότι είναι αυτονόητη η αυτεπάγγελτη έρευνα, προκειμένου να πέσει φως σε μια ακόμη περίεργη ιστορία που πήγε να στηθεί από την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων.