Στενός άνθρωπος πασίγνωστης διαφημιστικής εταιρείας θεωρείται ο πρώην διευθυντής των Νέων (σ.σ. Η αλήθεια είναι οτι δεν άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του) που προσφάτως καρατομήθηκε χωρίς καμία εξήγηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτακη, από την θέση του συμβούλου στρατηγικής επί ευρωπαϊκών θεμάτων του πρωθυπουργού. Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, επρόκειτο για μια αναμενόμενη απόφαση, αφού ο τέως δημοσιογραφος, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα, είχε χάσει τ αυγά και τα πασχάλια.

Τα λάθη που έκανε πολλά και ορισμένα εξ αυτών κόστισαν ακριβά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προφανώς αντιλήφθηκε και μάλιστα εγκαίρως την αδυναμία του Μητρόπουλου, να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του είχε αναθέσει. Παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο πρωθυπουργός, είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να αποπέμψει τον Μητρόπουλο, ο ίδιος μα κυρίως η παρέα του, προσπαθούσαν να παρουσιάσουν ως «εικονική πραγματικότητα» την αποτύπωση της αλήθειας. Έτσι, οποίος τολμούσε να γράψει έστω και σχόλιο για τον άνευ (πλέον) χαρτοφυλακίου συνεργάτη του Μητσοτάκη, βρισκόταν αντιμέτωπος με καταιγισμό δημοσιευμάτων, σε τέτοιο βαθμό που χρειάζονταν εταιρεία να διαχειριστεί την «κρίση». Φυσικά στην πολιτική πολλές φορές τα πράγματα είναι περισσότερο απλά απ όσο φαίνονται. Έτσι ήταν και στην περίπτωση Μητρόπουλο, ο οποίος προφανώς δεν κατάλαβε το θεαματικό άδειασμα του πρωθυπουργού, αποδεχόμενος την πρόταση (;) της παραμονής στο Μαξίμου, χωρίς καμία αρμοδιότητα. Αντί λοιπόν να φύγει μια μέρα πριν την επίσημη διαρροή, στρογγυλοκάθεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, επενδύοντας στο ρητό, που θέλει την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία. Προφανώς όμως ο κ. Μητροπουλος, δεν γνωρίζει -όπως ο ίδιος διατείνεται - τόσο καλά τον Μητσοτάκη. Γι αυτο και την ξεφτιλίστηκε και τώρα ψάχνει να περάσει στα χαμηλά τον «αποκεφαλισμό» του, επενδύοντας σε μια δεύτερη ευκαιρία. Πάντως το γεγονός ότι είναι ο πρώτος συνεργάτης που «τρώει» ο Κυρίακος, δείχνει πολύ περισσότερα απ όσα ενδεχομένως να πιστεύουμε.

Σε κάθε περίπτωση αν ο πρώην διευθυντής των Νέων και τέως σύμβουλος του πρωθυπουργού επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων, αισθάνεται, ο ίδιος, βολικά (φιλοδοξώντας σε μια τρίτη καριέρας) ως σύμβουλος άνευ αρμοδιοτήτων, για τους τρίτους είναι περιττό. Το θέμα σ αυτές τις περιπτώσεις -και θα όφειλε να το γνωρίζει από την μακροχρόνια καριέρα του ως δημοσιογράφος ο Μητροπουλος -είναι να μην ξεχάσει ο Μητσοτάκης - ότι διαθέτει και σύμβουλο άνευ αρμοδιοτήτων. Βλέπετε το χειρότερο στην πολιτική μετά την χλεύη, είναι η απαξία.

Αξιζει.: Παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η διαρροή του Μαξίμου για την πρόωρη αποστρατεία του Μητρόπουλου, δεν «έπαιξε» ούτε στα Μέσα που βρίζουν τον Μητσοτάκη, όπως το Documento του Κώστα Βαξεβάνη