Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για τον Δήμο της Αθήνας έχουν προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου. Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο υποψηφιότητες που προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ., του Aρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη, δυσκολεύει τον στόχο της εισόδου στον δεύτερο γύρο της επίσημης κομματικής υποψηφιότητας.

Eτσι, η άποψη που κερδίζει έδαφος στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά θέλει το Μαξίμου να προσεγγίζει τον Νικήτα Κακλαμάνη συζητώντας μαζί του το ενδεχόμενο της αποχώρησής του. Μια τέτοια κίνηση εκτιμάται ότι θα έδινε τεράστια δυναμική στην υποψηφιότητα Αρη, η οποία εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα δημοσκοπικά. Ωστόσο, όσοι συνομιλούν με τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας και νυν βουλευτή της Ν.Δ. δεν δείχνουν να είναι και τόσο αισιόδοξοι για την αποχώρησή του.

Απεναντίας, ο Νικήτας δείχνει πεισμωμένος, αφού θεωρεί ότι τον «άδειασε» το Μαξίμου. Συγκεκριμένα, «χρεώνει» τον λογαριασμό στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα. Παρά την αρνητική διάθεση που διακατέχει τον κ. Κακλαμάνη, ο Αντώνης Σαμαράς μοιάζει αποφασισμένος να πάρει πάνω του το παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει του ανασχηματισμού, υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίηση του πρώην δημάρχου της Αθήνας στην κυβέρνηση. «Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι καρέκλες» είναι η απάντηση που δίνει ο Νικήτας στο άκουσμα της συγκεκριμένης σεναριολογίας.
Πέραν της συμμετοχής στην κυβέρνηση, εσχάτως άρχισε να κυκλοφορεί και η πληροφορία που θέλει τον κ. Κακλαμάνη να παίρνει το «χρίσμα» από το Μαξίμου για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Φυσικά, στην πολιτική «ποτέ δεν πρέπει να λες “ποτέ”», πόσω μάλλον όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό. Οσοι γνωρίζουν τον κ. Σαμαρά θεωρούν ότι, από τη στιγμή που θα αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, το αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να έρθει. Πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση των παρασκηνιακών επαφών, σε δημοσκοπικό επίπεδο ένα είναι το συμπέρασμα: Οτι είναι εξαιρετικά πιθανό για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να μην υπάρχει υποψήφιος προερχόμενος από την Κεντροδεξιά στον δεύτερο γύρο. Επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, ο πρωθυπουργός δείχνει έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες. Υπό τις επικρατούσες συνθήκες, ο κ. Κακλαμάνης όχι μόνο δεν δείχνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί την υποψηφιότητά του, αλλά απεναντίας θεωρεί ότι από τη στιγμή που τίθεται θέμα ηθικής τάξης, και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να υπαναχωρήσει.