Ενόψει της κατάθεσης του Δημήτρη (Μίμη) Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική, που διερευνά το ενδεχόμενο εξωθεσμικών παρεμβάσεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αποκτά εξαιρετικά μεγάλη χρησιμότητα και η πληροφορία που θέλει τον επονομαζόμενο και ως «Ρασπούτιν» να έχει συναντηθεί σε σπίτι δημοσιογράφου με τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, την περίοδο που ο πρώην υπουργός βρισκόταν στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το περιεχόμενο της κουβέντας ανάμεσα στον «κυρ-Μίμη» και τη σύζυγο του Άκη, ο πρώτος φέρεται να ζήτησε την αποκάλυψη ενός τραπεζικού λογαριασμού που να συνδέει τον Κώστα Σημίτη με τις μίζες των εξοπλιστικών.

Μάλιστα, αν τον έδινε, θα είχε θετική εξέλιξη η υπόθεση του Άκη.

Τελικά, δεν τον έδωσε, γιατί προφανώς και δεν υπήρχε. Ακολούθησε δημοσίευμα για «ντου» της Αστυνομίας σε σπίτι πρώην υπουργού στο Ψυχικό από την εφημερίδα «Δημοκρατία».
Η «επιχείρηση» διαψεύστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Και κάτι άσχετο: Τον Ιούνιο του 2015, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου είχε φιλοξενήσει στην εκπομπή της στον Alpha το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, το οποίο, μεταξύ άλλων, είχε ρωτήσει και για την ύπαρξη λογαριασμών του Σημίτη.