Σάλο και ανατριχίλα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», φέρνοντας σε δύσκολη θέση τόσο τους εμπλεκομένους όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αποκάλυψη των ανατριχιαστικών διαλόγων που είχε η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου, κυρία Έλενα Τζούλη, με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας προκάλεσε τη δημόσια αποδοκιμασία τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε λόγο περί «παρακράτους».

Με βασικό υπερασπιστή τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του «φωτός», ξεχνώντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του εμφανίζονται να συνομιλούν με πρόσωπα που αναπτύσσουν δράση στο πιο «σκοτεινό κύκλωμα» που δρούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά καθαρά θεσμικό και επειδή μιλάμε για πράξεις εν ενεργεία κυβερνητικών στελεχών, καλό θα ήταν να ξετυλίξουμε το κουβάρι των αντιθεσμικών συμπεριφορών του κ. Καμμένου.

Στα τέλη του 2016, ένα δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που εμφάνιζε τον τότε υπουργό Αμυνας να κάνει διακοπές στις Άλπεις προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή του, με ένα tweet το οποίο άφηνε υπονοούμενα για δική μου ανάμειξη σε υπόθεση ναρκωτικών.

Τα όσα υποστήριξα δύο ημέρες αργότερα σε ραδιοφωνική εκπομπή προκάλεσαν μήνυση του κ. Καμμένου και τα όσα κωμικοτραγικά διαβάσατε στο προηγούμενο φύλλο.

Μετά την εκδίκαση του αυτοφώρου, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2/2/2017. Εκεί ο κ. Πάνος Καμμένος άρχισε να αναπτύσσει ένα αφήγημα που ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση.

Προανήγγειλε μια νέα κατάθεση, που θα άλλαζε τα πάντα στην υπόθεση του «Noor1». Όπως αποδείχθηκε έπειτα από λίγο καιρό, ο κ. Καμμένος ανέπτυσσε έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο, με κορυφαίο γεγονός τα 21 λεπτά συνομιλίας με καταδικασμένο για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Στις 6/12/2016 καταγράφεται στα εισερχόμενα στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ανώνυμη επιστολή που αφορά την υπόθεση του «Noor1».

Στις 3/1/2017 ο «κυρΜίμης» τη διαβιβάζει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, η οποία με διαδικασίες- express, και συγκεκριμένα στις 5/1/2017, την προωθεί προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Στις 10/1/2017 ο «κοριός» της ΕΥΠ καταγράφει τις εντολές που δίνει η σύζυγος του τότε υπουργού Αμυνας προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος, όπως προκύπτει από τους διαλόγους, συνομιλεί με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα.

Στις 17/1/2017, η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση, στενή φίλη της τότε εκλεκτής του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, Ειρήνη Τζίβα, επισκέπτεται άγρια μεσάνυχτα στις φυλακές τον καταδικασμένο Γιαννουσάκη, χωρίς να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Εκεί παραμένει μέχρι τις 03.30 το πρωί.

Είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα του κ. Καμμένου, ο οποίος ενημέρωνε τον ισοβίτη σχετικά με την παρουσία της εισαγγελέως στις φυλακές, χωρίς φυσικά να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα.
Τα παραπάνω, που ίσως και να είναι κάπως ακατανόητα για το ευρύ κοινό, καταλήγουν σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα, που δεν είναι άλλο από τις απτές ενδείξεις, που οδηγούν σε ωμές παρεμβάσεις τόσο σε εκρρεμείς δικαστικές υποθέσεις όσο και σε αστυνομικές επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπροστά σε αυτήν τη δύσοσμη πραγματικότητα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει θεατής.

Οι πράξεις, οι ενέργειες, αλλά και οι παραδοχές του κ. Καμμένου δεν μπορούν να παραμένουν σε καμία περίπτωση στο απυρόβλητο. Και επειδή το θέμα είναι θεσμικό και αφορά τις ζωές αθώων ανθρώπων, είναι επιβεβλημένη η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τις ενδείξεις ύπαρξης ενός παράλληλου με το κράτος μηχανισμού.

Αν, μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να φοβηθούν όπως λένε τίποτα, μπορούν να υπερψηφίσουν την πρόταση για συγκρότηση της Επιτροπής, που θα φέρουν το ΚΙΝ.ΑΛ. και η Φώφη Γεννηματά.

Όμως, και ο ίδιος ο κ. Καμμένος, που, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, έλεγε: «Αν έχετε άντερα, κάντε πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή», αν δεν έχει κάτι να φοβηθεί, ας επαναλάβει την πρότασή του.