Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην προώθηση έργων που σχετίζονται με τη διαχείριση απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος να εκραγεί η βόμβα των σκουπιδιών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών.

Ειδικά στην Αττική, ο περιφερειάρχης Πατούλης, ο οποίος εξελέγη με σημαία τη (σωστή) κριτική του περί χαμένης τετραετίας Δούρου για το μείζον αυτό θέμα, φαίνεται ότι, δυστυχώς, βαδίζει στα χνάρια της προκατόχου του.

Ενώ ο ίδιος είχε καταστήσει σαφές ότι βασική του προτεραιότητα είναι η επίλυση του προβλήματος με τα απορρίμματα, ελάχιστα έχουν γίνει προκειμένου να ξεκινήσει κάποιο έργο σύντομα.
Το θέμα έχει και μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, καθώς είναι στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υπόθεση και έχει πλήρη γνώση όλων των διαστάσεών της.

Tην ίδια στιγμή, εξαγγέλλονται και προωθούνται διάφορα «ιδιαίτερα» έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, γρήγορης «απόδοσης», όπως καφέ κάδοι, πράσινα σημεία κ.λπ., συνοδευόμενα και από προγράμματα «επικοινωνίας και ενημέρωσης», ενώ δεν υπάρχουν καν (γιατί καθυστερούν) οι αντίστοιχες μονάδες επεξεργασίας που θα υποδεχθούν τα προς ανακύκλωση υλικά.