Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργικού συμβούλου επί των Οικονομικών Αλέξη Πατέλη, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ότι ήταν εντελώς ανεπίκαιρα τα όσα υποστήριξε.

Ωστόσο εν προκειμένω ελάχιστη σημασία έχουν τα όσα υποστήριξε ο συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπροστά στο πολιτικό γεγονός ότι ένας μετακλητός κυβερνητικός υπάλληλος βγαίνει και παρεμβαίνει δημόσια, «καπελώνοντας» τόσο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκουρα, όσο και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη πολιτική πρακτική που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Φυσικά ο Αλέξης Πατέλης στο βωμό της προσωπικής του προβολής δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τους «τύπους». Απεναντίας αν υπήρχε τρόπος από χθες σχεδόν ταυτόχρονα με την συνέντευξη θα είχε προχωρήσει και στην συγκρότηση νομοσχεδίου θέτοντας σε άμεση εφαρμογή τα όσα υποστηρίζει.

Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά έχει να κάνει με την γενικότερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Και αυτό γιατί η παρέμβαση Πατέλη, έρχεται λίγες μέρες μετά την ιστορική γκάφα του τέως επικεφαλής επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας του Μαξίμου, Αλεξάνδρου Διακόπουλου.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα οι αρμόδιοι υπουργοί αιφνιδιάζονται με τα λεγόμενα των μετακλητών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Και το χειρότερο; Απολογούνται δημοσίως για κάτι που αγνοούν παντελώς. Το χειρότερο όλων, είναι αυτό που σήμερα δεν φαίνεται και έχει να κάνει με την μετάθεση της πολιτικής ευθύνης όταν θα έρθει η ώρα του πολιτικού απολογισμού. «Δεν φταίμε εμείς, ο Πατέλης τα είπε» θα είναι η εκτιμώμενη απάντηση που θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Σταϊκουρας και Βρούτσης.