Περίεργες μεθοδεύσεις βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη εντός του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο τον διαγωνισμό-μαμούθ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας.

Λίγες μόλις ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και μόλις έναν μήνα πριν από την υποβολή των οικονομικών προσφορών, που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου, κάποιοι μέσα στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν –λίγο πριν φύγουν– να αλλάξουν κρίσιμους όρους του διαγωνισμού, αλλοιώνοντας την τελευταία στιγμή τον ανταγωνισμό.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πρόκληση και μάλιστα διπλή, αφενός γιατί επιχειρούνται αλλαγές που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό κι αφετέρου γιατί αυτό επιχειρείται λίγο πριν ληφθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για το νέο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Ηδη έχουν καταγραφεί εντονότατες αντιδράσεις από μεγάλους επενδυτές που συμμετέχουν στη διαδικασία, ενώ το θέμα έχει φτάσει και στον Σταϊκούρα.

Μπροστά στην κατακραυγή, η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την όλη ιστορία και αναμένεται παρέμβαση για να αποφευχθεί ένα μείζον σκάνδαλο.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σέρνεται εδώ και χρόνια κι έχει περάσει από 40 κύματα. Ωστόσο, πλέον έχει φτάσει στην τελική ευθεία για την υποβολή προσφορών από τα 7 επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί και είναι κρίμα να δημιουργηθούν την τελευταία στιγμή προβλήματα από τέτοιες επιλογές.