Καθοριστικό ρόλο στο να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Σάκη Καλλιτσάντση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τον εφοπλιστή Γιάννη Καϋμενάκη φαίνεται ότι έπαιξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος, θέλοντας να αποφευχθεί η κορύφωση της κρίσης στη μεγάλη κατασκευαστική (και όχι μόνο) εταιρεία, φέρεται να λειτούργησε ως δύναμη συνεννόησης ανάμεσα στον σημερινό μέτοχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Ανάπτυξης, κατά την πρόσφατη παρουσία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να είχε συνάντηση με τον κ. Καϋμενάκη, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που είχε ο τελευταίος με το fund Farallon και τον Σάκη Καλλιτσάντση.

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αδωνις είχε ενημερώσει τόσο το Μαξίμου όσο και τον αρμόδιο επί των υποδομών υπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, το deal, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο λένε ότι είναι στο «παρά πέντε» να κλείσει, αν και υπάρχουν και οι υποψιασμένοι, που κάνουν λόγο για επικοινωνιακές κινήσεις.

Καθοριστικό ρόλο στις παρασκηνιακές συζητήσεις έπαιξε και ο διευθύνων σύμβουλος της χρηματιστηριακής Ambrosia Capital, Τάσος Αστυφίδης, ο οποίος το 2019 είχε αγοράσει το 3,9% των μετοχών που κατέχει στ ην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ο Δημήτρης Κούτρας.

Ο κ. Αστυφίδης, που έχει συνεργασία τόσο με τον Σάκη Καλλιτσάντση όσο και με τη Farallon, διατηρεί καλές σχέσεις και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη.