Το 2020 πλησιάζει στο τέλος του. Και μπορεί σχεδόν όλοι να αναφωνούμε «Να πάει και να μην ξανάρθει», ωστόσο υπάρχει μια ψυχή που σίγουρα θα ήθελε να κρατήσουν για κάμποσο καιρό ακόμα τα δεδομένα αυτής της χρονιάς.

Ο λόγος φυσικά για τον Βάγγο τον Μυτιληναίο, ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου θα δει την «αποικιοκρατική» συμφωνία ηλεκτροδότησης που είχε χαρίσει στην Αλουμίνιον η κυβέρνηση Τσίπρα να εκπνέει.

Κι επειδή είναι μάλλον απίθανο ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, και ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, να επαναλαμβάνουν το μέγα σκάνδαλο, έχουν ζώσει τα φίδια τον πρόεδρο Βάγγο.

Και πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν με το deal που του προσέφερε στα τέλη του 2016 ο αγαπημένος του πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Αλουμίνιον είχε εξασφαλίσει από τη δύσμοιρη ΔΕΗ αισθητά χαμηλότερες τιμές από αυτές που είχε συμφωνήσει η Επιχείρηση με τους άλλους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές και χαμηλότερη τιμή ακόμα και από αυτή που είχε επιδικάσει η διαιτησία μεταξύ των δύο πλευρών;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επιτόκιο με το οποίο «δάνειζε» ο Μυτιληναίος τη ΔΕΗ στο πλαίσιο προκαταβολών ήταν της τάξης του 15%, δηλαδή σχεδόν τοκογλυφικό.

Ενδιαφέρει...
Στενές σχέσεις µε τον Οµιλο Μυτιληναίου έχει, όπως µαθαίνω, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Επίσης, στη Mytilineos εργάζεται και ο Στέλιος Αγγελούδης.