Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να πραγματοποιήσει η Ν.Δ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενόψει των ευρωεκλογών, προκειμένου να «ζεσταθεί» το προεκλογικό κλίμα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα. Στο πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά, πάντως, περιλαμβάνονται περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα με πρώτο σταθμό τη Βόρεια Ελλάδα. 

Στόχος του επιτελείου της Ν.Δ. είναι να δοθεί βάρος στην πρωτιά του κόμματος στις ευρωεκλογές και στη σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στις ομιλίες του, ο πρωθυπουργός θα σταθεί στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί. Παράλληλα, δύο από τα στοιχεία που θα αναδείξει ιδιαίτερα θα είναι η επιστροφή χρημάτων στους πολίτες έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια αλλά και το κοινωνικό μέρισμα, πολώνοντας παράλληλα το κλίμα με ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. 

Ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να επισκεφθεί κανένα εκλογικό κέντρο υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου που έχει τη διακριτική στήριξη της Συγγρού, τηρώντας στην πράξη την επιλογή του κόμματος να μείνει μακριά από τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σημειώνεται ότι ο Μεσσήνιος αρχηγός θα είναι το κεντρικό πρόσωπο και της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ., ο σχεδιασμός της οποίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προσεχείς μέρες αναμένεται να δούμε και τα πρώτα προεκλογικά σποτ στις τηλεοπτικές οθόνες, τα οποία θα είναι θετικά, καθώς η ΝΔ λέει όχι σε αυτές τις εκλογές στην γκρίζα διαφήμιση, ποντάροντας στην θετική εξέλιξη της ελληνικής οικονομιίας. 

Μεγάλο βάρος από την επικοινωνιακή εκστρατεία για τις ευρωεκλογές θα δοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μία ειδική ομάδα η οποία έχει συγκροτηθεί για να αναλάβει την οργάνωσή της, ακολουθώντας το επιτυχημένο πρότζεκτ που είχε επιλεχθεί στις εθνικές εκλογές του 2012.