Τον εξωτικό Βόλο επέλεξε ο πρόεδρος των δημάρχων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ως διοργανώτρια πόλη του ετήσιου συνεδρίου (21-23 Νοεμβρίου) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Ο επονομαζόμενος και ως διαστημάνθρωπος δήμαρχος Τρικκαίων προφανώς και θεωρεί ως υπόδειγμα δημοτικής Αρχής ανά την επικράτεια τον Αχιλλέα Μπέο.

Βλέπετε, τέτοιες εκδηλώσεις, εκτός όλων των άλλων, έχουν και έναν ξεχωριστό συμβολισμό και μια μικρή ταύτιση με την πόλη όπου πραγματοποιούνται. Ο Παπαστεργίου, που βλέπει να χάνει τη λάμψη του στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας (εμφανιζόταν ως Θεσσαλάρχης), προφανώς και επενδύει και στον όμορο Δήμο του Βόλου, μήπως και ανακτήσει την από καιρού χαμένη πολιτική γοητεία του.

Ωστόσο, και μόνο η εικόνα δίπλα στον Μπέο, που προφανώς ως οικοδεσπότης θα καλωσορίσει τους αυτοδιοικητικούς ανά την επικράτεια, φτάνει, για να μη σας πω ότι περισσεύει, για να συμπληρωθεί με κάτι πολύ σπουδαίο το βιογραφικό του Μήτσου του Παπαστεργίου. Περισσότερα από το συγκεκριμένο μέτωπο όταν θα αρχίσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 12 Νοεμβρίου 2022