Όταν η ιστορία γράφεται, είναι δύσκολο κανείς να μπορέσει να αξιολογήσει με καθαρό μυαλό τα γεγονότα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει από χθες το απόγευμα.

Από την ώρα που άρχισε να διαμορφώνεται ο εκλογικός θρίαμβος της Ν.Δ. Αν και είναι πρόωρο, θα επιχειρήσω μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που κατά κοινή παραδοχή αποτελεί προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός ηγέτη που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να υπογράψει μια συμφωνία αλήθειας με κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Μια συμφωνία που κυριάρχησαν ο ρεαλισμός και οι προτάσεις που κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι συνομιλούσαν με το χθες, ο Μητσοτάκης, με συνέπεια μα κυρίως με επιμονή, έχτιζε γέφυρες συγκροτώντας την ατζέντα του ΑΥΡΙΟ. Και έκανε αυτή την επιλογή σε μια χρονική συγκυρία που σύσσωμη η κοινωνία ήταν αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα. Ο Κυριάκος κατάλαβε εγκαίρως ότι οι πολίτες αφήνουν πίσω τα γκρίζα χρόνια των μνημονίων, επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, όπου δεν έχουν καμία θέση ούτε τα γκρίζα, ούτε τα κίτρινα, ούτε τα λούμπεν.

Παρά τις δυσκολίες, ούτε στιγμή δεν μπήκε στον πειρασμό του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους. Στα δύσκολα δεν δείλιασε. Στα λάθη βγήκε μπροστά, κοίταξε στα μάτια τους πολίτες και τους ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη. Όλα αυτά τα χρόνια έδειξε έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό που κυριαρχούσε η ευπρέπεια και το ήθος. Στα δύσκολα δεν φοβήθηκε. Και δεν φοβήθηκε γιατί είχε οικοδομήσει μια μοναδική σχέση με τους πολίτες, πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα. Αυτό που υποτίμησαν κάποιοι είναι ακριβώς τη δυνατότητα που έχει ο Κυριάκος να μιλάει χωρίς μεσολαβητές και υποβολείς με την κοινωνία. Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ιστορικό, αφού σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την πολιτική ιστορία του τόπου.

Επί της ουσίας μιλάμε για τη νέα Μεταπολίτευση, στην οποία κυρίαρχο ρόλο θα έχει η Ν.Δ. και ο ηγέτης της. Οι σελίδες που ξεκίνησαν να γράφονται δεν έχουν ούτε μισαλλοδοξία, ούτε πάθη, ούτε επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Ο κόσμος επέλεξε να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ, αδιαφορώντας για τα μεγάλα λόγια και τα ψέματα του παρελθόντος. Το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης έστειλε και ένα μήνυμα προς όλους όσοι επιμένουν να κυκλοφορούν με ατζέντα μεμψιμοιρίας, οχαδερφισμού και αναμνήσεων.

Οι Έλληνες  πολίτες επέλεξαν τον ΗΓΕΤΗ τους. Τον άνθρωπο που πιστεύουν ότι μπορεί και θέλει να κάνει την Ελλάδα μεγάλη και τους Έλληνες υπερήφανους.

Ο Μητσοτάκης της Ελλάδας, δεν είναι πλέον υπερβολή, αλλά επιλογή του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/5