Πιο ενεργό ρόλο στα προεκλογικά δρώµενα και δη στη χάραξη στρατηγικής φαίνεται ότι έχει ο Σταύρος Παπασταύρου, που, όπως πληροφορούµαι, ανήκει (πλέον) στον κύκλο των πιο στενών συνεργατών του προέδρου Μητσοτάκη.

Ο γνωστός δικηγόρος, εκτός από τη συµµετοχή του στην κλειστή οµάδα της Πειραιώς, εσχάτως αναλαµβάνει και «ειδικές αποστολές» για λογαριασµό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγµα, είναι ο άνθρωπος που συνοµιλεί µε πρόσωπα που χρήζουν ιδιαίτερης µεταχείρισης.

Και µέχρι αυτή τη στιγµή πρέπει να σας πω ότι έχει φέρει συναρπαστικά αποτελέσµατα. Επί τη ευκαιρία και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Παπασταύρου είναι ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας ανάµεσα στον Μητσοτάκη και τον πρόεδρο Αντώνη Σαµαρά.

Ικανός τεχνοκράτης

Επίσης έχει παίξει (όπως µαθαίνω) ουσιαστικό ρόλο προκειµένου να λειανθούν κάποιες γωνίες που είχαν δηµιουργηθεί στον θαυµαστό χώρο των media. Σε γενικές γραµµές, µιλάµε περί ενός ικανού τεχνοκράτη, που διαθέτει πολιτικό µυαλό και γνωρίζει (και αυτό είναι πολύ σηµαντικό) πολύ καλά τον τέως πρωθυπουργό.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά κρίνεται απαραίτητη η συµµετοχή του στο επόµενο Μέγαρο Μαξίµου. Τόσο που δεν φαντάζεστε…

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 2 Ιουνίου 2023.