Με δεδοµένο ότι έχουµε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι λογικό ανάµεσα στα πολλά που λέγονται και γράφονται να είναι και τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση µε τη συγκρότηση της επόµενης (δεύτερης) κυβέρνησής του.

Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις (σχεδόν) όλα µπορεί να αλλάξουν από µια απλή «καραµπόλα», κάποιοι (και όχι άσχετοι µε τα δρώµενα της Πειραιώς) επιµένουν ότι ο τέως πρωθυπουργός έχει φτιάξει το βασικό σκαρίφηµα της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα σίγουρα που κυκλοφορούν στην πιάτσα είναι η αναβάθµιση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονοµίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο, το υπουργείο Οικονοµικών θα αλλάξει εντελώς χαρακτήρα, αφού στη νέα δοµή θα «κρεµαστούν» όλα τα ευρωπαϊκά προγράµµατα. Ο αναπτυξιακός, το ΕΣΠΑ και φυσικά το Ταµείο Ανάκαµψης. Επί της ουσίας, θα µιλάµε για ένα χαρτοφυλάκιο όπως το παλιό υπουργείο Συντονισµού.

Έσοδα και δαπάνες

Επίσης, στις αλλαγές που θα επέλθουν, µε βάση τον νέο σχεδιασµό, στο Οικονοµικών προστίθενται όλα τα έσοδα και όλες οι δαπάνες. Με τα σηµερινά δεδοµένα, είναι σχεδόν σίγουρη η επιλογή της ανάληψης του υπουργείου Οικονοµικών από τον Χατζηδάκη, κάτι που αποτελεί κοινό µυστικό ακόµα και στον στενό κύκλο των ανθρώπων του προέδρου Κυριάκου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 17 Ιουνίου 2023.