Μια άγνωστη στο ευρύ κοινό συµφωνία ανάµεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος φαίνεται ότι υπήρξε πριν από λίγες ηµέρες, µε αφορµή τις νέες ταυτότητες και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει (εντός της κυβέρνησης) για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών.

Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη στήλη, οι δύο άνδρες, που έχουν οικοδοµήσει µια σχέση αµοιβαίας εµπιστοσύνης, είχαν προσφάτως µια εκτενή συζήτηση επί θεµάτων κοινού ενδιαφέροντος. Σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε τη στήριξη της Εκκλησίας από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυµο στο θέµα των νέων ταυτοτήτων. Ο τελευταίος, αντιλαµβανόµενος τους προβληµατισµούς του πρωθυπουργού, δεσµεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει χαµηλά τους τόνους, αφήνοντας την όλη συζήτηση να γίνεται στους περιθωριακούς κύκλους της Εκκλησίας.

Επί τη ευκαιρία, κατέθεσε από την πλευρά του (όπως µαθαίνω) και ένα αίτηµα προς τον πρωθυπουργό: Να µη φέρει προς ψήφιση τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών. Αν δεν καταλάβατε το deal, σας το κάνω λιανό. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα ασχοληθεί µε τις ταυτότητες και ο Μητσοτάκης δεν θα νοµοθετήσει τον γάµο των gays. 

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 16/9