Σε έναν από τους πιο πιεστικούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται ο αναπληρωτής επί της οικονοµίας, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος προσπαθεί να βάλει µια τάξη (που είναι αλήθεια ότι δεν υπήρχε) σε Ταµείο Ανάκαµψης, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό.

Στο πλαίσιο αυτό, στέλνει σχεδόν σε εβδοµαδιαία βάση επιστολές προς τους υπουργούς, πιέζοντας για την άµεση αποστολή στοιχείων σε σχέση µε τα υπό ένταξη έργα.

Το... περίεργο με τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Κάτι πολύ περίεργο συνέβαινε κατά τα προηγούµενα έτη µε τα προγράµµατα του Ταµείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Επί της ουσίας, τα προγράµµατα λειτουργούσαν περισσότερο προς όφελος κάτι «αρπαχτικών» της εστίασης και λιγότερο προς όφελος των απόρων. Επειδή µιλάµε για τεράστια πληγή, καλό θα ήταν η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη να γνωρίζει ότι ήδη τέσσερις επιχειρηµατίες που έκαναν καριέρα µε τα ΤΕΒΑ διαδίδουν ότι τα έχουν «κανονίσει όλα».

Και µιας και αναφέρθηκα στα ΤΕΒΑ, εσχάτως µαθαίνω ότι, εκτός από την υπηρεσία του αρµόδιου υπουργείου, έχουν εντοπιστεί και κάτι περίεργα µε δύο-τρεις περιφερειάρχες.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/9