Ενα παλιότερο σχέδιο, που εισηγείτο στον πρωθυπουργό τη συγχώνευση των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, φαίνεται ότι έχει επανέλθει εσχάτως στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και ο ίδιος σε προγενέστερο χρόνο είχε απορρίψει µια τέτοια ιδέα, έχοντας πλέον νέα δεδοµένα επί τάπητος, δείχνει να καλοβλέπει µια τέτοια εξέλιξη. Οι υπέρµαχοι της συγκεκριµένης εισήγησης προβάλλουν ως επιχείρηµα το γεγονός της διαρκούς επικάλυψης των αρµοδιοτήτων ανάµεσα στα δύο υπουργεία. Με δεδοµένο λοιπόν ότι το βασικό ζητούµενο της κυβέρνησης είναι η γενικότερη αναδιοργάνωση του κράτους, που εκ των πραγµάτων συνδέεται και µε την ψηφιοποίησή του, κρίνεται σχεδόν ως απαραίτητη η συγχώνευση των δύο χαρτοφυλακίων.

Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το θέµα είχε συζητηθεί και κατά τη διάρκεια του σχηµατισµού της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, ωστόσο κρίθηκε (από τον ίδιο) ότι θα ήταν λάθος σε εκείνο τον χρόνο να συγχωνευτεί το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, έχοντας κατακτήσει την πιο ισχυρή «µπράντα» τα προηγούµενα χρόνια.

Πλέον, όµως, αυτό έχει αλλάξει, µε τον πρωθυπουργό να σκέφτεται σοβαρά τη συγχώνευση των δύο υπουργείων.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 18/11