Πριν από περίπου είκοσι μέρες ο στενός συνεργάτης (σ.σ. ίσως ο στενότερος) του Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία, σε ένα ακροδεξιαριστερό ρεσιτάλ, προσπάθησε να αμφισβητήσει ακόμη και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Το γιατί είναι περισσότερο από προφανές. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξε ο εμπνευστής του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης»: «Πάμε τώρα σε εκλογές και σε έξι μήνες θα έχουμε επιστρέψει στην εξουσία με δάφνες».

Ο Αντώνης Σαμαράς, που εμπιστεύεται και εκτιμά απεριόριστα την πολιτική σκέψη του, υιοθέτησε το συγκεκριμένο σενάριο και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και, κατ’ επέκταση, για πρώτη φορά στα χέρια ενός αριστερού πρωθυπουργού. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός ενστερνιζόταν τις εισηγήσεις ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού στελέχους, που διαχρονικά κινούνταν στο παρασκήνιο. Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ο άνθρωπος που εισηγήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, απόφαση που έβαλε σε περιπέτεια την τότε κυβέρνηση, αφού οδήγησε εκτός της τρικομματικής τη ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη. Στο απόλυτο πολιτικό λάθος, δηλαδή, αφού, αν δεν είχαν πάρει αυτή την τροπή τα πράγματα, θα παρέμενε ορθάνοικτο το σενάριο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προηγούμενη σύνθεση της Βουλής. Ομως, ο κ. Σαμαράς προτίμησε να «ψωνίσει» την ιδέα του αρθρογράφου του «antinews» και να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ. Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο ως πολύ γνωστά.

Εκείνο που ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστό είναι ότι εσχάτως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης φέρεται να εισηγείται προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. να προχωρήσει άμεσα σε διαγραφές στελεχών. Για παράδειγμα, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η πρόσφατη αναφορά του στους Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκο Δένδια και Ευάγγελο Αντώναρο. Απεναντίας, όπως αναφέρουν όσοι είναι σε θέση να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, ο κ. Λαζαρίδης θεωρεί ότι είναι μονόδρομος η διαγραφή των συγκεκριμένων στελεχών. Επί της ουσίας, ανασύρει από το συρτάρι μια θέση που είχε από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης. Οσοι διαφωνούν με τον αρχηγό «απαγορεύεται» να συνυπάρχουν ακόμη και με την ιδιότητα του στελέχους μαζί του!

Εκείνο, όμως, που οφείλει να μάθει ο κ. Λαζαρίδης είναι ότι η Ν.Δ. δεν διέπρεψε ποτέ αφαιρώντας δυνάμεις. Αντιθέτως, επικράτησε μόνο όταν «ανοίχτηκε» και, κυρίως, όταν οι προκάτοχοι του κ. Σαμαρά ανέχτηκαν τη διαφορετική άποψη.

ΥΓ: Ακόμα μία λανθασμένη εισήγηση που είναι έτοιμος να υιοθετήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.