Μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η κουβέντα που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες στους κόλπους της Κεντροδεξιάς αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που έχει πέσει σε πρώτη φάση στο τραπέζι είναι το εύκολο, που συνδέεται με τις μεμονωμένες επιστροφές προσώπων στο «γαλάζιο» μαντρί. Ωστόσο, το πιο εύκολο στο άκουσμα ίσως και να είναι και το πιο ανούσιο στην πολιτική εφαρμογή του.
Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι μια επιστροφή Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. δεν θα έφερνε κατ’ ανάγκη και το 2,9% που πήρε ο ΛΑΟΣ στο κόμμα του κ. Σαμαρά. Το αυτό ισχύει και για τους φιλελεύθερους του Χατζημαρκάκη, αλλά και για τους «πατριώτες» του Μπαλτάκου. Οπότε η άποψη που δείχνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος είναι εκείνη που προκρίνει τη λύση ενός παραταξιακού μετώπου απέναντι στην Αριστερά και τον Τσίπρα.
Με τη συγκεκριμένη άποψη δείχνει να συμφωνεί και ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να γίνουν οι σχετικές συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν αποκλείεται να δούμε την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συνεδρίου, στο οποίο θα μετέχουν από κοινού όλα τα κόμματα της ελληνικής Κεντροδεξιάς. Στόχος; Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, να διατηρηθεί η αυτονομία των παλαιότερων σχηματισμών τύπου ΛΑΟΣ, αλλά την ίδια ώρα να ενισχυθεί ο ρόλος και η ατζέντα που βάζουν οι πιο φρέσκοι σχηματισμοί, που κατά πάσα πιθανότητα θα εκπροσωπούνται από τους Χατζημαρκάκη (φιλελεύθεροι) και Μπαλτάκο (εθνικιστές).
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προετοιμάζει κατ’ ιδίαν επαφές τόσο με τον Γιώργο Καρατζαφέρη όσο και με τους Μπαλτάκο και Χατζημαρκάκη. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κάποιοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι πίσω από την κινητικότητα που αναπτύσσει υπάρχει και μερική εμπλοκή ανθρώπων που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό.

Y.Γ.: Και φήμες για επικείμενο ραντεβού Σαμαρά-Μπαλτάκου.