Απο την στάση που επιδεικνύουν στις κρίσιμες στιγμές κρίνονται οι ηγέτες. Μια τέτοια ήταν η σημερινή ομιλία του αρχηγού της ελληνικής κεντροδεξιάς Κυριακου Μητσοτακη.

Με ενα λόγο ρεαλιστικό λόγο, που έστελνε μήνυμα ελπίδας και πολιτικού ρεαλισμού στην ελληνική κοινωνία , ο αρχηγός της ΝΔ, ανέδειξε όσα κρύβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με συγκεκριμένα παράδειγμα και στοιχεία που αποδεικνύουν την τεράστια ζημιά που κανει η σημερινή κυβέρνηση στην χώρα. Μετά απο χρόνια ο πολιτικός λόγος της ΝΔ, έγινε και πάλι στιβαρός. Απλά λόγια, χωρίς συνθήματα και υποσχέσεις.

Αλήθειες που δείχνουν οτι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εχει εγκαταλείψει τον λαϊκισμό και την αντιμνημονιακή ρητορική. Το βασικότερο απο την σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτακη, ειχε να κάνει με το γεγονός οτι πλέον ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι με τη ΝΔ, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται οτι υπάρχει κανονική "ελπίδα", μα κυρίως εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο που μπορεί να βγάλει απο το αδιέξοδο τη χώρα. Αυτο δηλαδή που είναι και το ζητούμενο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα χρειάζεται ενα ρεαλιστικό σχέδιο. Αρκετά πληρώσαμε τους πειραματισμός και τις υποσχέσεις των μαθητευόμενων (πολιτικών) μάγων.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την σημερινή του ομιλία έδειξε οτι ο τίτλος του ηγέτη ούτε αγοράζεται, ούτε χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, αλλά κερδίζεται απο την συμπεριφορά και το αποτέλεσμα του πολιτικού.