Όταν τα «Παραπολιτικά» ξεκίνησαν τις αποκαλύψεις για τα έργα, τις ηµέρες, τις αγορές και τις µπιλιές του υπουργού Άµυνας Πάνου Καµµένου, αντιµετωπίστηκαν από την κυβέρνηση των νεοκοµµουνιστών του Αλέξη Τσίπρα ως «ταξικός εχθρός», ο οποίος δεν θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Οι συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκα προσωπικά από το βήµα της Βουλής και από τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δεν είχαν ιστορικό προηγούµενο. Είπε τα πάντα και προσπάθησε, χρησιµοποιώντας τους µηχανισµούς του κράτους, σε πρώτη φάση να µε φοβίσει και σε δεύτερη να µε εξοντώσει.

Μπροστά σε αυτή την άθλια πραγµατικότητα, ο κ. Τσίπρας προέβαλε το επιχείρηµα ότι «διαφωνώ, αλλά τι να κάνω; Να ρίξω την κυβέρνησή µου;». Φυσικά, αυτό που έλεγε και αυτό που πίστευε απείχαν αρκετά, αφού ο πρωθυπουργός έδειχνε να απολαµβάνει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του υπουργού του. Όλο αυτό το διάστηµα, είτε µέσα από τις σελίδες της εφηµερίδας είτε µέσω τρίτων προσώπων, προσπάθησα να καταστήσω σαφές προς το Μέγαρο Μαξίµου ότι δεν είχα κανένα προσωπικό θέµα ούτε µε τον Καµµένο ούτε µε τα παιδιά του ούτε µε την 85χρονη µαµά του ούτε µε τον θείο του ούτε µε τον πεθαµένο πατέρα του. Στόχος ήταν οι πολιτικές, τα ψεύδη, µα κυρίως η συµπεριφορά που επιδείκνυε ένας υπουργός της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας.

Και επειδή τυγχάνει να γνωρίζω χρόνια τον πολιτικό άνδρα, έσπευσα (δηµοσίως) να προειδοποιήσω τον Αλέξη Τσίπρα για τα µελλούµενα. Από τούτη εδώ τη γωνιά είχα γράψει ότι ο Πάνος Καµµένος, αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει σε τεράστια πολιτική περιπέτεια τη σηµερινή κυβέρνηση. Τότε, οι παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήµ πίστεψαν ότι ο λόγος που το έκανα ήταν για να αποσταθεροποιήσω τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή ήταν η εύκολη ανάλυση, που µπορεί να κάνει ακόµη και ο υφυπουργός Βερναρδάκης.

Η πραγµατικότητα ήταν εντελώς διαφορετική… Γνωρίζοντας χρόνια τον υπουργό Άµυνας και έχοντας συλλέξει τα πρώτα στοιχεία του υπουργικού του βίου, ήµουν περισσότερο από βέβαιος ότι δεν αργούσε η στιγµή που θα εξέθετε ανεπανόρθωτα έναν άνθρωπο που εξ ανάγκης συνεργάστηκε µαζί του. Το κακό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι, ενώ δεν γνώριζε τον άνδρα, δεν επιδίωξε να µάθει για αυτόν. Έτσι, σήµερα, χωρίς να φταίει, µπορεί να οδηγηθεί σε τεράστια περιπέτεια, η οποία θα κοστίσει πανάκριβα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο κ. Πάνος Καµµένος είναι το µεγαλύτερο βαρίδι που κουβαλάει η κυβέρνηση. Κάποιοι µάλιστα εκτιµούν ότι πολύ σύντοµα µπορεί να µετατραπεί (και) σε νάρκη στα θεµέλια του κυβερνητικού οικοδοµήµατος. Αν είναι αργά ή νωρίς να αντιδράσει ο κ. Τσίπρας, πλέον θα το καταγράψει ο ιστορικός του µέλλοντος. Εκείνο που σίγουρα έχει ήδη καταγραφεί είναι η ανοχή του πρωθυπουργού απέναντι στις πράξεις, µα κυρίως στις συµπεριφορές που επιδεικνύει ο κ. Καµµένος, οι οποίες σίγουρα δεν έχουν καµία σχέση µε τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Υ.Γ.: Ο Αλέξης Τσίπρας πληρώνει πανάκριβα το τίμημα της συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο.