Εναν δρόμο έχει να πορευτεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στον εφιάλτη της εκλογικής συντριβής: να μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αρένα, όπου θα συζητάμε για δήθεν σκάνδαλα, για τις διώξεις που έρχονται, για τους πολιτικούς που θα πρέπει να ετοιμάζονται να πάνε φυλακή και για πολλά άλλα, που, όπως πιστεύει ο πολιτικός νεκροθάφτης της Αριστεράς, θα ανακόψουν την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα διστάσει τους επόμενους μήνες να μολύνει το πολιτικό σκηνικό, επιδιώκοντας να στρέψει προς άλλες κατευθύνσεις την προσοχή της κοινής γνώμης. Το ιδανικό σενάριο για τους Τσιπροκαμμένους θα ήταν στα τέλη του μήνα να προφυλακιστεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, προηγήθηκαν οι διώξεις σε τραπεζίτες και πολιτικά στελέχη για δάνεια των κομμάτων και στο τέλος πιστεύουν στην ύπαρξη σοβαρών στοιχείων για την πολυσυζητημένη υπόθεση Novartis.

Πάνω σ’ αυτά καταστρώνει τη στρατηγική του επόμενου χρονικού διαστήματος ο κ. Τσίπρας, αφού γνωρίζει ότι δεν του έχει απομείνει τίποτα άλλο που θα τον βοηθήσει να αποτρέψει τη συντριβή.

Επί της ουσίας, έχει εναποθέσει τις όποιες (τελευταίες) ελπίδες του στους δικαστές και τους εισαγγελείς. Απώτερος στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να πλήξει ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό, άλλωστε, καταδεικνύεται και από τις ανακοινώσεις που βγάζει ο κ. Τζανακόπουλος, μια εκ των οποίων ανέφερε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται ο αρχηγός της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι θα κορυφωθούν οι επιθέσεις λάσπης εναντίον του αρχηγού της ελληνικής Κεντροδεξιάς, των μελών της οικογένειάς του, αλλά και των στελεχών της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Πολλά από τα χτυπήματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά του Κυριάκου ενδέχεται να είναι και κάτω από μέση. Δυστυχώς, όμως, για το Μαξίμου, έχουν γνώση οι φύλακες. Το σχέδιο τους δεν είναι και πολύ μυστικό. Απεναντίας, οι αθλιότητές τους έχουν διαρρεύσει, την ίδια ώρα που δικαστικοί λειτουργοί καταγγέλλουν ωμές παρεμβάσεις. Τα δικαστήρια που ετοιμάζεται να στήσει πριν από τις εκλογές ο κ. Τσίπρας ίσως φανούν χρήσιμα για τον ίδιο και τα στελέχη του.

Και αυτό γιατί όποιος επιχείρησε κατά το παρελθόν να εξοντώσει με σκευωρίες τον πολιτικό του αντίπαλο τελικά την πλήρωσε ο ίδιος. Αντί, λοιπόν, να σκέφτεται το πώς θα λασπώσει τον Μητσοτάκη, θα ήταν προτιμότερο να καταστρώσει μια στρατηγική ήττας, πριν να είναι για τον ίδιο πολύ αργά