Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο σταθερός πυλώνας του πολιτικού συστήματος ήταν και παραμένει η Ν.Δ. που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ενα κεντροδεξιό κόμμα που παραμένει ο φυσικός χώρος των νοικοκυραίων. Ενας πολιτικός φορέας με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, καθαρή ατζέντα και δυνατή φωνή.

Οσοι κατά καιρούς επέλεξαν να «φύγουν από το μαντρί» φαγώθηκαν από τον «λύκο», όπως έλεγε ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ. Στο πέρασμα του πολιτικού χρόνου αρκετοί χάθηκαν, σε αντίθεση με τη Ν.Δ., που παραμένει επί 44 συναπτά έτη η Παράταξη της ευθύνης και της προοπτικής. Εσχάτως, παρακολουθούμε ένα έργο σε επανάληψη, με μόνη διαφορά τους πρωταγωνιστές. Αναφέρομαι σε όλα τα στελέχη της Παράταξης που ίδρυσε ο Εθνάρχης, τα οποία κρίνουν σκόπιμο να διατηρούν στην εξουσία τους νεοκομμουνιστές του Τσίπρα. Για παράδειγμα, με εξοργίζει η ρητορική του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος, όντας αρχηγός ενός κόμματος που ιδρύθηκε για να κάνει ζημιά στη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επικαλείται συχνάπυκνά την «καραμανλική» σχολή.

Το αυτό ισχύει και για τη φίλη μου Κατερίνα Παπακώστα, όπως και για τον Βαγγέλη Αντώναρο. Οι τρεις -όπως και άλλοι- καλώς ή κακώς έκαναν την επιλογή τους. Και στη Δημοκρατία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα εκάστου με ποιον θα «πάει» και ποιον «θ’ αφήσει». Ουδόλως ενδιαφέρονται οι Νεοδημοκράτες για το πότε θα φύγει -αν θα φύγει- από την κυβέρνηση ο Καμμένος, αν θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η Παπακώστα ή αν θα συμπεριληφθεί στη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώναρος. Πρόκειται για στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση με την «καραμανλική» σχολή.

Ο Εθνάρχης δεν σκέφτηκε ποτέ να φτιάξει κόμμα για να υπονομεύσει την Παράταξή του. Δεν έβρισε ποτέ τους αντιπάλους του και δεν έκανε καριέρα με οδηγό τους εισαγγελείς και τους λασπολόγους. Το σημαντικότερο όλων έχει να κάνει με το γεγονός ότι σεβάστηκε διαχρονικά τον αντίπαλό του, χωρίς, ωστόσο, να συμπράξει με αυτόν. Οσοι και όσες επικαλούνται την «καραμανλική σχολή σκέψης» υποθέτω ότι γνωρίζουν ότι ο πρεσβύτερος Καραμανλής δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό γκρουπούσκουλο, αλλά μια μεγάλη Παράταξη. Οι διαφορές του με όσους καιροσκοπικά και ιδιοτελώς τον επικαλούνται είναι πολλές και ευδιάκριτες. Ο Εθνάρχης στάθηκε όρθιος απέναντι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, αφήνοντας ως ιστορική παρακαταθήκη το δάκρυ του.

Ο κ. Καμμένος, αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. του 0,6%, μόνο και μόνο για να κρατήσει την καρέκλα του, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα, για να υπογράψει το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και οι συγκρίσεις εκθέτουν. Σε λίγους μήνες ουδείς θα ασχολείται με όσους πρόδωσαν τη Ν.Δ. για να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών. Είναι δικαίωμά τους να στηρίξουν όσο θέλουν τον κ. Τσίπρα.

Αλλωστε, εκείνο που θα καταγράψει για όλους αυτούς ο ιστορικός του μέλλοντος είναι ότι πρόδωσαν... Και τον προδότη κανείς δεν τον συγχώρεσε!